1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İFADESİ SUÇU ORTAYA ÇIKARDI!
İFADESİ SUÇU ORTAYA ÇIKARDI!

İFADESİ SUÇU ORTAYA ÇIKARDI!

“Saldun’un ifadesi suçu ortaya çıkardı”

A+A-

Sigorta, ihtiyat sandığı ve vergi borcu olan bir işyerini borçsuz gösterip, yabancı uyruklu işçi getirmesine olanak sağlamakla suçlanan muhasip Şaziye Saldun teminatla serbest bırakıldı

Emine UYSAL

Lefkoşa'da işyerlerine muhasiplik yapan ve evrak sahteleyerek, sigorta ile ihtiyat sandığı borcu olan işyerini sorunsuz gösterip, yabancı uyruklu işçi getirmesine olanak sağlamakla suçlanan Şaziye Saldun’un verdiği gönüllü ifade, suçları tüm detaylarıyla ortaya çıkardı.

"Resmi evrak sahteleme, tedavüle sürme" ve "Sahtekârlıkla kayıt temini" suçlamasıyla tutuklanan Şaziye Saldun, dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar'ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Savcı Behrat Mavioğlu, tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Adli Şube'de görev yapan Polis Memuru Mustafa Mahan'ı dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Mustafa Mahan, Dünyam Danışmanlık isimli şirkette muhasip olan zanlı Şaziye Saldun'un LS Ticaret LTD'in 2015 yılına ait şirketin ihtiyat sandığı ve sigorta borcu olmasına rağmen, belgelerdeki tarih ve rakamları değiştirerek, Çalışma Dairesi'nde tedavüle sürüp, şirketin yurtdışından yabancı uyruklu işçi getirmesine olanak sağlamakla methaldar olduğunu anımsattı.

Mahan, zanlının verdiği gönüllü ifade ile suçun detaylarının ortaya çıktığını kaydetti.

Tahkikatın tamamlandığını belirten Mahan, zanlının mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlının yurtdışı çıkışını yasaklayarak, seyahat belgelerini polise teslim etmesi, bir kefilin 50 bin TL, bir kefilin ise 30 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması karşılığında tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.