1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İPEK VE KOZA FESTİVALİ BAŞLADI
İPEK VE KOZA FESTİVALİ BAŞLADI

İPEK VE KOZA FESTİVALİ BAŞLADI

Girne Belediyesi, Yeşil Barış Hareketi ve Beylerbeyi Muhtarlığı’nın katkılarıyla bu yıl 8’incisi düzenlenen Kıbrıs İpek ve Koza Festivali dün akşam başladı.

A+A-

İpek böceği yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, yan ürünlerinin tanıtımı ve ülke ekonomisi ile turizmine katkı amacıyla gerçekleştirilen ve çeşitli aktivitelere ev sahipliği yapacak festival yarın sona erecek.

Festival, 2’inci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat,  Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, Yeşil Barış Hareketi Başkanı Doğan Sahir ve Beylerbeyi Muhtarı Ersel Tatlısu’nun açılış konuşmalarıyla start aldı. Bunu Girne Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ile Friends Line Dancers’in dans gösterisi ve Latino Turco Acustic’in müzik dinletisi izledi.

Festivalin ilk günü Girne Belediyesi Kent Orkestrası’nın konseriyle sona erdi.

Festivalde bugün ve yarın 18:00 – 22:30 saatleri arasında tiyatro, konser, folklor ve dans gösterileri gibi çeşitli kültürel ve sanatsal aktiviteler yer alacak. Festival etkinlikleri kapsamında bu yıl ilk kez ipek koza ve el işi yarışması da yapılacak.

Ünlü müzik grubu Yüksek Sadakat’ın konseri de bu gece saat 21:00’de yapılacak.

AYGIN

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın açılışta yaptığı konuşmada, Yeşil Barış Hareketi ile Beylerbeyi Muhtarlığı’nın kültürel değerleri yaşatma yanında çevre duyarlılığı artırma amacıyla düzenlemeye başladığı Kıbrıs İpek Koza Festivali’nin bu yıl 8’incisi  gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, dernek ile muhtarlığı kutladı.

Bu tür organizasyonların Girne’nin sosyal yaşamına ayrı renk kattığını ifade eden Aygın, katkıları bulunanlara teşekkür etti.

Aygın, çatışan değil ülke ve kültürüne sahip çıkan toplumların  varlıklarını sürdürebileceğine işaret etti.

Dut ağacı, ipek böceği yetiştiriciliği, ipek kozası işleriyle ipeğin Yeşil Barış Hareketi sayesinde yeniden hayat bulduğunu dile getiren Aygın, yeni yetişen kuşakların da bu tür organizasyonlarla  bu değerleri öğrenerek sahip çıkmaya  başladıklarını kaydetti.

SAHİR

Yeşil Barış Hareketi Başkanı Doğan Sahir de, Kıbrıs İpek Koza Festivali’nin ülke ve çevreye sahip çıkan bir etkinlik olduğunu belirterek, ülkeye sahip çıkmanın o ülkeye ait tüm kültürel ve çevresel değerleri yaşatmadan geçtiğini vurguladı.

Bir çevre örgütü olarak faaliyet yürütürken bilgi ve bilinç taşıma yanında ülke sevgisi de aşılamaya çalıştıklarını ifade eden Sahir, Kıbrıs Türk kültürü içinde her zaman kendine yer edinen ipek ve ipek koza işçiliğinin festivalle yeniden canlanmaya başladığını görmenin mutluluk verici olduğu söyledi.

TATLISU

Beylerbeyi Muhtarı Ersel Tatlısu da, Yeşil Barış Hareketi ile başlatıp Girne Belediyesi ile birlikte düzenlemekte oldukları festivalin,  ülke ve köy tanıtımına önemli katkılar yapmasını dileyerek katkı koyanlara teşekkür etti.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.