1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “İŞSİZ DİŞ HEKİMİ ORDUSU YARATILIYOR”
“İŞSİZ DİŞ HEKİMİ ORDUSU YARATILIYOR”

“İŞSİZ DİŞ HEKİMİ ORDUSU YARATILIYOR”

“İşsiz Diş Hekimi Ordusu Yaratılıyor”

A+A-

 

“İŞSİZ DİŞ HEKİMİ ORDUSU YARATILIYOR”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası Başkanı Hüseyin Bıçak ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyeti kabul etti.

Basına açıklama yapılmayan kabulde, Hüseyin Bıçak Cumhurbaşkanı’na Oda’nın sorun ve taleplerini içeren bir metin sundu.

ODA SORUNLARINI CUMHURBAŞKANI’NA İLETTİ

Sunulan metinde Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastane ve sağlık ocaklarındaki hekim, hemşire ve teknik eleman eksikliklerinin giderilmesi için kadroların açılması, terfilerin yapılması, özlük haklarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiği kaydedildi.

Diş Tabipleri Odası’nın Cumhurbaşkanı’na sunduğu metinde, diş hekimliği fakültelerine ilginin yoğun olduğu ancak ülkede ihtiyaca göre yönlendirme olmamasından dolayı ileriki yıllarda işsiz diş hekimi ordusu oluşacağı, diş teknisyenlerinin laboratuvarlarını düzenleyecek herhangi bir tüzük olmamasının da büyük bir eksiklik olduğu kaydedildi.

Kıbrıs Türk diş hekimlerinin, Balkan Stomatoloji Cemiyeti’nde ve “Komşu Ülkeler Diş Hekimleri Birlikleri Platformu”nda Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası tarafından temsil edildiği kaydedilen metinde, Oda’nın, Balkan Stomatoloji Cemiyeti’nin geleneksel bilimsel kongresinin 2017’de KKTC’de yapılması için başvuruda bulunduğunu ancak Kıbrıs Rum temsilcilerin bu başvuruya karşı çıktığı da kaydedildi. Yazıda, konunun güven artırıcı önlemler çerçevesinde çözülüp çözülemeyeceğinin değerlendirilmesi beklentisi de ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.