1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İZİNLERİ OLMADAN AĞAÇLARI KESTİLER
İZİNLERİ OLMADAN AĞAÇLARI KESTİLER

İZİNLERİ OLMADAN AĞAÇLARI KESTİLER

İzinleri Olmadan Ağaçları Kestiler;

A+A-

 

Türkiye'den KKTC'ye taşınan Su Projesi kapsamındaki arsası habersiz istimlak edilen Nevzat Özbilenler adlı vatandaş şimdi de arsasındaki ağaçların kesildiğini iddia ettiVatandaş isyan etti: “İzinleri olmadan ağaçlarımı kestiler”
 

Türkiye’den KKTC’ye taşınan su projesi kapsamında Alsancak’taki arsasının kendinden izinsiz istimlak edildiği iddiasında bulunan Nevzat Özbilenler isimli vatandaşın yaşadıklarıyla ilgili yeni gelişmeler gündeme geldi. Yeni Bakış'ın 9 Eylül'de yayınladığı ‘Ne damga var, ne pul’ başlıklı haberin ardından olay yargıya taşındı. Arsa sahibi Nevzat Özbilenler ara emri almak için 9 Eylül günü yargıya başvurarak, yapılanların yasal olmadığını iddia etmişti.

“Mahkeme 12 Kasım’a ertelendi”

O günden itibaren yaşananları Yeni Bakış'a anlatan Nevzat Özbilenler, “9 Eylül’de ara emri için mahkemeye başvurduk, mahkeme de Başsavcılığı çağırarak belgeleri getirip sunmasını istedi. Belgeler ancak bir ay sonra mahkemeye sunuldu ancak belgede Alsancak yerine, Malatya bölgesi yazıyordu. Bu gelişme üzerine karşı taraf bölgenin yanılış yazıldığını öne sürdü ve mahkeme de davayı 12 Kasım’a erteledi” şeklinde konuştu.

“İzinleri olmadan ağaçlarımı kestiler”

Özbilenler, dün ise arsasından zeytin ağaçlarının kesildiğini belirterek, “Henüz mahkeme sonuçlanmadı ve birileri gündüz vakti gelip izni olmadan ağaçlarımı kesiyor. Su projesinde pompa yapımından yetkili firma Orman Dairesi işbirliği ile bu ağaçları kestirdi. Polise bildirdik, ilginçtir çevrede olayı görenler olduğu halde ifade vermek istemiyorlar. Ama ben çevrede yaptığım araştırmada dün saat 14.00'te Orman Dairesi aracı ve bir kırmızı cipin arsama girerek sivil bir şahsa ağaçlarımın kestirildiği bilgisine ulaştım" dedi.

Yeni Bakış 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.