1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAÇAK ETLER İMHA EDİLDİ
KAÇAK ETLER İMHA EDİLDİ

KAÇAK ETLER İMHA EDİLDİ

Kaçak etler imha edildi

A+A-

Akıncılar köyü yakınlarında bulunan Tabahana bölgesinden, ‘bin 130 kilo’ sığır eti ve ‘80 kilo’ kuzu etini ülkemize kaçak olarak geçirdiği sırada yakalanan MutluTöre, iki ayrı suçlamayla gözaltına alınıp mahkemeye çıkarıldı

Emine UYSAL

Akıncılar köyü yakınlarında bulunan Tabahana bölgesinde dondurmacı aracıyla kaçak olarak ‘bin 130 kilo’ sığır eti, ‘80 kilo’ kuzu eti, ’20 kilo dana dili’ ve 60 kilo iç yağı taşıdığı sırada düzenlenen operasyonla suçüstü yakalanan ve hakkında iki ayrı suçlamayla soruşturma başlatılan Mutlu Töre, dün sabah Askeri Mahkeme’ye çıkarıldı.

Mutlu Töre’nin kaçak olarak ithal ettiği etler imha edildi. “Gümrüksüz Mal İthal ive Tasarrufu” suçlamasıyla hakkında dosya tanzim edileceği bildirildi.

Yargıç Gökan Asafoğulları’nın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Damla Güçlü, tanık olarak Demirhan Polis Karakolu’nda görev yapan polis memuru Mehmet Bayır’ı dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Bayır, 7 Nisan’da saat 15.30’da, Düzova’da sakin Mutlu Töre’nin yönetimindeki KR 495 plakalı Renault marka van araç ile kanunsuz olarak, Akıncılar’da ara bölgede bulunan havuzu müfrezesi ile çadır tepe olarak bilinen bölgede birinci derece askeri yasak bölgeyi ihlal edip, Güney Kıbrıs’a geçtiğini anlattı.

Mehmet Bayır, zanlı Töre’nin Güney Kıbrıs’tan almış olduğu 60 kilo iç yağı, 80 kilo kuzu eti, 20 kilo dana dili ve bin 130 kilo sığır etini ülkemize geçirdiği sırada suçüstü yakalandığına dikkat çekti.

Polis memuru Bayır, zanlının ifade verip, suçlarını kabul ettiğini belirterek, sanığın aleyhine ayrıca “Gümrüksüz Mal İthal ive Tasarrufu” suçlarıyla ilgili hakkında soruşturma başlatıldığını kaydetti.

Düzova’da sakin zanlının, hayvancılık yaparak geçimini sağladığını belirten Bayır, zanlının yargılanıncaya değin, mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Töre: Bildiğim kadarıyla askeri sınırları ihlal etmedim

Mahkemede söz alan Töre, “Bildiğim kadarıyla askeri sınırları ihlal etmedim. Orası sınırdır. Orada çoban da vardı. Hayvanlarını otlatıyordu” dedi.

Yargıç Gökan Asafoğulları, “Birinci Derecede Askeri Yasak Bölgeyi İhlal Etme” suçunun üç yıla kadar hapis cezası öngören ve Askeri Mahkeme’nin gündemini oldukça meşgul eden suçlardan olduğuna dikkat çekti.

Yargıç Asafoğulları, “Yaygın suçlarda ciddi teminat koşulları göz önüne alınması elzemdir” diyerek, zanlının ilk nazarda bu suçu işlemediğini beyan etse de, bunun ileriki safhalarda görüşüleceğini belirtip, yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, seyahat belgelerini polise teslim etmesi ve haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunmasına emir verdi.

Kıbrıs

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.