1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KADINA YAPMADIĞI KALMADI
KADINA YAPMADIĞI KALMADI

KADINA YAPMADIĞI KALMADI

Kadına yapmadığı kalmadı

A+A-

11 ay birliktelik yaşadığı kız arkadaşının uyurken çıplak görüntülerini çeken, ayrılınca da bu görüntüleri göstererek 19 yaşındaki eski kız arkadaşını darp eden Velad Dinler, teminat duruşmasına çıkarıldı

Emine UYSAL

11 ay birliktelik yaşadığı 19 yaşındaki kız arkadaşının uyurken çıplak görüntülerini çeken ve ayrıldıktan sonra kendisiyle barışması için bu görüntüleri gösteren, barışmayınca da darp eden 24 yaşındaki Velad Dinler, kefil kefaletiyle serbest bırakıldı.

“Özel hayatın gizliliğine aykırı hareket”, “Telefonda tacizlik”, “Darp” ve “Tacizlik” suçlamalarıyla tutuklanan Velad Dinler, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Ayşe Kaymak Şadi, tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis memuru Uğur Dilek’i dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Dilek, zanlı Velad Dinler’in ocak ile kasım 2016 tarihleri arasında Gönyeli’de cinsel ilişkiye girdiği 19 yaşındaki kadının çıplak görüntülerini, uyurken gizlice I-phone 5 model cep telefonu ile çektiğini belirtti.

Polis memuru Uğur Dilek, müştekinin zanlıdan ayrıldıktan sonra, Velad Dinler’in barışmayan kadını telefonda defalarca taciz ettiğini, okulunda takip ederek, cep telefonuna kaydettiği görüntüleri kadına gösterdiğini ve barışmadığı gerekçesiyle yüzüne tokat atarak darp ettiğini belirtti.

TC vatandaşı zanlının üniversite dördüncü sınıf olduğunu söyleyen Dilek, mahkemenin göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlının yurtdışına çıkışını yasaklayarak, seyahat belgelerini polise teslim etmesi, KKTC vatandaşı bir kefilin 30 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunması karşılığında tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Reynar, zanlının teminat şartlarını yerine getirmemesi halinde 1 ayı aşmayan süreyle Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu kalmasına karar verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.