1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KAMUYA MÜNHALSİZ VE SINAVSIZ PERSONEL ALINDI”
“KAMUYA MÜNHALSİZ VE SINAVSIZ PERSONEL ALINDI”

“KAMUYA MÜNHALSİZ VE SINAVSIZ PERSONEL ALINDI”

“Kamuya münhalsiz ve sınavsız personel alındı”

A+A-

UBP’nin tek başına iktidar olduğu 2013 yılında “Kurultay istihdamı” olarak nitelendirilen ve CTP-DP hükümeti döneminde kamu sınavını geçememeleri sebebiyle işten durdurulan 88 kişinin tekrardan işe alınmaya başladığı iddia edildi.
 
Konuyla ilgili yaptığı araştırmada, 28 kişinin dün itibariyle Kooperatif Merkez Bankası’nda işe başladığı ve en kısa zamanda da kalan 60 kişinin tekrardan kamuya alınacağı iddia edildi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Hasan Ulaş Altıok ise kişisel Sosyal Medya hesabından, Kooperatif Merkez Bankası’nda münhalsiz ve sınavsız 28 kişinin işe alındığını belirtti..

Kooperatif Merkez Bankası’nda göreve başlayan 28 personelin bu aybaşı maaşlarının ödenmesi için muhasebeye bilgi verildiği de gelen bilgiler arasında…

Öte yandan Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tosunoğlu ise yaptığı açıklamada iddiayı yalanlayarak, Kooperatif Merkez Bankası’nda personele ihtiyaç olduğunu, münhal açmayı düşündüklerini ancak henüz herhangi birinin göreve alınmadığını söyledi.

Personel Dairesi Müdürü Nesligül Onurel konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, Başbakanlık Müsteşarı Olgun Amcaoğlu'na ise ulaşılamadı.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.