1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KANSOY, TEMİNATLA SERBEST
KANSOY, TEMİNATLA SERBEST

KANSOY, TEMİNATLA SERBEST

Kansoy, teminatla serbest

A+A-

Sahtekarlıkla para temin ettiği suçlaması ile tutuklanan Bayram Kansoy, teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Gazimağusa’da geçtiğimiz Cumartesi günü sahtekarlıkla para temin ettiği iddia edilen ve tutuklanarak hakkında 3 gün tutukluluk emri alınan Bayram Kansoy dün teminat maksatlı Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Mahkemeye meseleyi aktaran Mali Şube’de görevli polis memuru Kamil Perçiner, zanlının çalıntı kredi kartlarından post cihazı aracılığı ile Vakıflar Bankası’ndaki hesabına 111 bin 500 TL para aktardığını ve 50 bin TL’sini çekerek sahtekarlıkla para temin ettiğini söyledi.

Perçiner, yapılan soruşturmada Kooperatif Merkez Bankası’ndan da zanlının hesabına post cihazı aracılığı ile 435 bin TL para aktarıldığını ve bu miktardan toplam 311 bin 500 TL’sinin de çalıntı olan kredi kartları sahipleri tarafından şikayet edildiğini belirtti. Perçiner,  incelemelerin süratle süreceğini ifade etti.

Soruşturmaya müdahale edemez

Soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ancak zanlının soruşturmaya müdahale edemeyecek pozisyonda olduğunu belirten Perçiner, zanlının mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Bu şartlarda teminata bağlanamaz

Mahkemede söz alan zanlı avukatı Yunsal İlhan, meselede şikayetçinin bulunmadığını, bu paraların çalıntı olup olmadığını henüz tespit edilemediğini, gerçekleşen sirkatın KKTC sınırları dışında olduğunu iddia ederek müvekkilinin teminat şartlarına bağlanmasına itiraz etti.

Huzurundaki şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Banu Soyer, zanlının 100 bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesi sartı ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmasına emir verdi.

Diyalog

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.