1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. KAYALP: “DEMOKRASİ İÇİN EN ÖNEMLİ GEREKSİNİM”
KAYALP: “DEMOKRASİ İÇİN EN ÖNEMLİ GEREKSİNİM”

KAYALP: “DEMOKRASİ İÇİN EN ÖNEMLİ GEREKSİNİM”

3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ…

A+A-

Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, basın özgürlüğünün, demokrasinin gelişip kök salması için en önemli gereksinimlerin başında yer aldığını belirtti.

Kayalp, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, halk adına bilgi alma ve bilgi verme görevini anlatan “basın özgürlüğü”nün sadece bir slogandan ibaret olmaması gerektiğini vurguladı.

Kayalp, düşünce özgürlüğü hakkının hiçbir şekilde engellenemeyeceğini simgeleyen çok önemli bir gün olan Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nün, demokrasinin yerleşmesi bakımından da büyük önem taşıdığını kaydetti.

Kayalp, şöyle devam etti:

“Basın örgütlerinin yoğun çabasına ve tüm yazılı güvencelere rağmen, meslek pratiğinde basın özgürlüğü tam anlamıyla sağlanabilmiş değildir. Basın mensuplarının halk adına üstlendikleri düşünceyi yayma görevini hiçbir engellemeyle karşılaşmadan yerine getirmesi için ekonomik özgürlüğe sahip olması gerekmektedir. Hem basın kuruluşlarının ekonomik olarak gelişmesi, hem de bireyler olarak basın mensuplarının yaşam kalitesinin yükseltilmesi, basın özgürlüğü için çok önemli unsurlardır. Basın örgütlerinin ve emekçilerinin her bireyin temel hak ve özgürlüklerinin geliştirilmesi ve korunması konusunda ortaya koyacakları yapıcı girişimler için de özgür basına ihtiyaç vardır.”

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.