1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAYIP RUM TÜRKİYE'DE Mİ YAŞIYOR?
KAYIP RUM TÜRKİYE'DE Mİ YAŞIYOR?

KAYIP RUM TÜRKİYE'DE Mİ YAŞIYOR?

Rum basınında şok iddia: Kayıp Rum Türkiye'de mi yaşıyor?

A+A-

Türkiye’de yaşayan bir Türk vatandaşı, Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığına başvurarak kendisinin 1974 yılından beri kayıp olan bir Kıbrıslı Rum olabileceğini iddia etti.

Kıbrıs Postası - Ulaş Barış / Sigma Live

Türk şahıs gerçeğin ortaya çıkması için DNA testi istedi

Sigma-Live haber sitesinden Thanasis Atahanasiou’nun haberine göre, ismi gizli tutulan erkek şahıs, yetkililere bir mektup göndererek 1974 yılında henüz çocuk yaşlardayken Türkiye’ye götürüldüğünü ve orada kaldığını belirterek, kesin sonuç için DNA testi yapılmasını istedi.

Sitenin çok güvenilir kaynaklara dayandırarak yaptığı haberine göre, dışişleri bakanlığının mektubu aldıktan sonra söz konusu şahısla yazışmalar yaptığı ve konuyu açıklığa kavuşturmaya çalıştığı iddia ediliyor.

DNA Testi için üç yol var

Habere göre Kıbrıs Cumhuriyeti makamlarının DNA testi yapmak için üç seçeneği değerlendirdiği belirtilerek bunları;

-Şahsın Yunanistan’a giderek söz konusu testi yaptırması

-Kıbrıs’ın kuzeyine gelerek DNA testini yaptırması veya

-Yunanlı bir uzmanın Türkiye’ye giderek söz konusu testi yapması diye sıraladı.

Ancak Kıbrıs Cumhuriyeti yetkililerinin Türkiye’den Yunanistan’a ya da Kıbrıs’a gönderilecek herhangi bir numuneyi hiçbir şartta kabul etmeyeceğinin belirtildiği haberde, siteye konuşan bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin konu ile ilgili izlenecek prosedürün birkaç gün içinde belli olacağını açıkladı.

Ancak aynı yetkili durumun anlaşılmasının bazı bürokratik engeller nedeniyle aylar sürebileceğini de belirterek geçmişte de buna benzer olayların yaşandığını söyledi.

“Daha önceki iddialar gerçekdışı çıktı”

Yetkili “bu gibi iddialar daha önce de yapıldı ancak hiçbir iddia kanıtlanamadı. Bu adamın kim olduğunu şu an için bilemiyoruz ama adamın kendi iddiasına göre kayıp Kıbrıslı Rumlardan birisi olabilir. Bize düşen görev bu ve bunun gibi iddiaları araştırıp gerçeği öğrenmektir. Böylesi durumlarda olayın doğru çıkması çok ufak bir ihtimal bile olsa araştırılmaya değerdir. Şu an için en kuvvetli ihtimal söz konusu şahsın Yunanistan’a gidip bu testi yaptırmasıdır. Bunun Eylül ya da Ekim ayı içerisinde yapılması olası ” diye konuştu.

Küçük: “Konuyla ilgili bilgimiz yok”

Öte yandan Kıbrıs Postası’na konuşan Kayıp Şahıslar Komitesinin Kıbrıslı Türk Üyesi Gülden Plümer Küçük söz konusu iddia ile ilgili bir bilgisi olmadığını söyledi.

Küçük “böyle haberler daha önce de çıktı ancak hiçbiri gerçeği yansıtmadı. Kayıplar konusunda bir çok gazetede bir çok spekülatif haber yaptı. Bu haber de onlardan birisi olabilir” diye konuştu.

“Söz konusu kayıp vakası ile ilgili bize bir başvuru yapılmadı ve benim bu konuda bilgi sahibi olmadan konuşmam doğru olmaz” diye konuşan Küçük “yakın zamanda Türkiye’den bir şahıs aynı iddialarda bulunmuştu ancak

DNA testi iddianın doğru olmadığını ispatlamıştı” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.