1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS AÇIKLARINDA CAN PAZARI!
KIBRIS AÇIKLARINDA CAN PAZARI!

KIBRIS AÇIKLARINDA CAN PAZARI!

Adeta can pazarı yaşandı!

A+A-

Kıbrıs açıklarında 83 Suriyeli mülteci bulundu

Güney Kıbrıs deniz devriye polisi bu sabah, denizde mürettebatı olmayan bir teknede Latsi limanına doğru sürüklenmekte olan teknedeki 37`si çocuk seksen üç Suriyeli mülteciyi kurtardı.

Türkiye`nin Mersin limanından geldiği sanılan ve edinilen bilgiye göre makinesindeki arıza nedeniyle terk edilen tekne Perşembe akşamı Kato Pyrgos kıyısı açıklarında saptanmıştı.

Latsi`ye çekilen teknede bulunanlar saat 7.30`da karaya çıkarıldılar. Mültecilerden bazıları kimlik tespiti için Chrysochous polis karakoluna götürülürken aralarında bir de hamile kadın olan bazı çocuklar ve aileleri ilk yardım için Chrysochous hastanesine götürüldüler.

Baf Polis Sözcüsü Michalis Ioannou Kıbrıs Haber Ajansı`na (KHA) ilgili bütün kurumların mültecilere gereken her türlü yardımı sağlayacağını, polisin insan kaçakçılığını yapanın ve tekneyi kullananın kim olduğunu soruşturduğunu bildirdi.

KHA`na açıklamalarda bulunan Kato Pyrgos Encümeni Costas Micahelides de, üç ayda dördüncü kez mülteci dolu teknelerin Kıbrıs`a geldiğini, hem Polis hem de kendilerinin daha fazla mülteci gelebileceği konusunda ihtiyatlı olmaları gerektiğini söyledi.

Sivil Savunma Kurumu Sözcüsü Olivia Michaelidou da, mültecileri Kokkinotrimithia kabul merkezine yerleştirileceklerini, kurum elemanlarının mültecilere yiyecek, battaniye, ayakkabı ve giyecek sağladığını belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.