1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. KIBRIS TÜRK FRANSIZ KÜLTÜR DERNEĞİ “9. GELENEKSEL MÜZİK BAYRAMI”NI KUTLADI
KIBRIS TÜRK FRANSIZ KÜLTÜR DERNEĞİ “9. GELENEKSEL MÜZİK BAYRAMI”NI KUTLADI

KIBRIS TÜRK FRANSIZ KÜLTÜR DERNEĞİ “9. GELENEKSEL MÜZİK BAYRAMI”NI KUTLADI

Kıbrıs Türk Fransız Kültür Derneği (KTFKD) tarafından düzenlenen “9. Geleneksel Müzik Bayramı” kutlandı.

A+A-

ETKİNLİKTE AMATÖR VE PROFESYONEL MÜZİSYENLER BİR ARAYA GELEREK MÜZİK DİNLETİSİ SUNDU

HER YIL BİR KONU YA DA BİR KİŞİYE ATFEDİLEN MÜZİK BAYRAMI BU YIL HALK SANATÇISI ERTAŞ’A VE FRANSIZ MÜZİSYEN MOUSTAKİ’YE ADANDI

Kıbrıs Türk Fransız Kültür Derneği (KTFKD) tarafından düzenlenen “9. Geleneksel Müzik Bayramı” kutlandı.

Derneğin bahçesinde bu akşam düzenlenen etkinlikte amatör ve profesyonel müzisyenler bir araya gelerek müzik dinletisi sundu.

Konuklara Fransızca eğitimi alan öğrencilerin hazırladığı Fransız kültürden yiyecek ve içecekler ikram edildi, ürünlerin satışı dernek yararına yapıldı.

Her yıl bir konu ya da bir kişiye atfedilen Müzik Bayramı bu yıl da yaşamını yitiren iki sanatçıya atfedildi.

Müzik Bayramı, UNESCO’nun yaşayan insan hazinesi olarak kabul ettiği Türkiyeli halk sanatçısı Neşet Ertaş’a ve Fransız müzisyen Georges Moustaki’ye adandı.

Etkinliğe, Kıbrıs’ın Almanya, Belçika, Fransa elçiliklerinden yetkililerinin yanı sıra Güney Kıbrıs’tan konuklar da katıldı.

“YÜZLERCE ÜLKEDE KUTLANIYOR...”

Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan KTFKD Başkanı Heran Çiftçi, 21 Haziran’da yüzlerce ülkede kutlanan “Dünya Müzik Günü”nün dernekleri önderliğinde 2006’dan beri Kuzey Kıbrıs’ta da kutlandığını anımsattı.

“HER YERDE, HERKES İÇİN MÜZİK”

“Dünya Müzik Günü” ile ilgili tarihi bilgi veren Çiftçi, bu gün nedeniyle amatör ve profesyonel müzisyenlerin sokak performansında cesaretlendirilmesinin ve ücretsiz konserler organize edilmesinin hedeflendiğini ifade ederek, müziğin “her yerde” “herkes” için olmasının önemine işaret etti.

“GURURLUYUZ...”

Konuşmasında derneklerin ayakta durmakta zorlandığına vurgu yapan Çiftçi, verdikleri mücadelenin büyüklüğüne işaret etti.

Derneğin kurucularına ve üyelerine özverilerinden ötürü teşekkür eden Heran Çiftçi, “Daha dün Fransızca öğrenmek için derneğimize gelen çocuklarımızın bugün Fransızca öğretmeni olması bizi gururlandırıyor” diyerek KTFKD’nin çalışmalarından söz etti.

Çiftçi, derneğin üyeleriyle sadece Fransız kültürünü değil, Kıbrıs kültürü paylaştığını vurgulayarak, geleneksel etkinliklerinin yanı sıra, sosyal ve kültürel etkinlikler yaptıklarından da söz etti.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.