1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. KIBRISLI TÜRK FOTOĞRAFÇILARIN GÜNEY KIBRIS’TAKİ YARIŞMADAKİ BAŞARISI
KIBRISLI TÜRK FOTOĞRAFÇILARIN GÜNEY KIBRIS’TAKİ YARIŞMADAKİ BAŞARISI

KIBRISLI TÜRK FOTOĞRAFÇILARIN GÜNEY KIBRIS’TAKİ YARIŞMADAKİ BAŞARISI

KIBRISLI TÜRK FOTOĞRAFÇILARIN GÜNEY KIBRIS’TAKİ YARIŞMADAKİ BAŞARISI

A+A-

Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren Kıbrıs Fotoğraf Derneği’nin (Cyprus Photographic Society-CPS) düzenlediği “Pancyprian Photo Competition 2014” yarışmasında Kıbrıslı Türk fotoğraf sanatçıları da ödül aldı.

‘En İyi Performans Fotoğrafçısı Ödülü’ne layık görülen ve 7 sergileme hakkı elde eden Tijen Erol Yakup yarışmada toplamda en fazla sergileme, 1 ikincilik, 1 Mansiyon ve 2 bin Euro değerindeki Leica marka fotoğraf makinesi sahibi oldu.

Bu yıl toplam 94 fotoğrafçının 934 eserle katıldığı yarışmanın sergi ve ödül töreni  dün Lefkoşa Baf Kapısı’ndaki Kasteliodissa Hall’da gerçekleşti.

Yarışmada, Buket Özatay 1 Mansiyon ve 7 sergileme, Nihan Güneş de 1 ödül ve 4 sergilemeye layık görüldü. Mustafa Evirgen, Mehmet Türkelman, A Emre Gürsev, Efsane Rahme Mene, Zaka Baydar, Nilgün Altıntaş Çolakoğlu, Tevfik Ulual ve Zerrin Erdilek’in eserleri de sergide yer alacak.

Gecede ayrıca Mustafa Müezzinoğlu, Tijen Erol Yakup, Buket Özatay ve Tevfik Ulual’ın AFIAP ünvanı; Tevfik İleri’nin de EFIAP/b ünvanına layık görüldüğü açıklandı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.