1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KILIÇ’I İHBAR YAKALATTI
KILIÇ’I İHBAR YAKALATTI

KILIÇ’I İHBAR YAKALATTI

Kılıç’ı ihbar yakalattı

A+A-

Gazimağusa’da 2008 yılında işlediği ağır yaralama ve adam öldürmeye teşebbüs suçlarından hapis yatan, daha sonra ülkeden sınır dışı edilen Mehmet Kılıç’ın, 2014’te başkasının kimliğiyle yeniden KKTC’ye gelerek burada yaşadığı ortaya çıktı. Bir ihbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, Mehmet Kılıç’ı mahkeme emriyle tutukladı
 
Elmas TOKAY

Kılıç, dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı ve davaları görüşülünceye kadar 45 günü geçmemek şartıyla Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Ceza Davaları Yargıcı Gökan Asafoğulları’nın huzurunda görüşülen davada, iddia makamı, Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Mustafa Özmüezzin’i tanık olarak dinletti.   Özmüezzin, zanlı Mehmet Kılıç’ın, “sahtelenmiş resmi belgeyi tedavüle sürme”, “sahte davranışla kayıt temini” ve “başkasının kimliğine bürünme” suçlarından methaldar olduğunu belirtti. Zanlının 20 Ocak 2014 yılında Girne Turizm Limanı’ndan Abdulah Kılıç adına düzenlenen sahte kimlikle girdiğinin tespit edildiğini anlatan Özmüezzin, zanlının Gazimağusa’da tespit edilerek mahkeme emriyle tutuklandığını belirtti.

Meseleyle ilgili tahkikatın tamamlandığını ifade eden Özmüezzin, bu aşamada zanlın davalarında hazır olabileceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökan Asafoğulları ise meselenin ciddiyetine dikkat çekerek, zanlının hakkındaki davalar görüşülünceye kadar, 45 günü geçmemek kaydıyla hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Kıbrıs

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.