1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIŞTA ÇAMUR, YAZDA TOZ...
KIŞTA ÇAMUR, YAZDA TOZ...

KIŞTA ÇAMUR, YAZDA TOZ...

'Boğuluyoruz...'

A+A-

Kalkanlı’da 8 yıl önce ev yapılması için gençlere verilen kırsal kesim arsalarına, halen doğru düzgün bir yol yapılmaması, bölgeye ev yapan gençleri çileden çıkardı:

Güren TİLKİ

Kalkanlı’da 8 yıl önce kırsal kesim arsası olarak verilen arsalara ev yapan gençler, halen doğru düzgün bir yollarının olmamasına tepkili. “Kışta çamurda, yazda tozda boğuluyoruz” diyen gençler, bir an önce yollarının yapılmasını istiyor.

Birçok genç evini devletin verdiği kırsal kesim arsasına yaparken, bazıları ise yol sorunu nedeniyle hâlâ evini yapmadı. Ancak ev yapıp taşınanlar da o arsalara ev yaptığına bin pişman oldu.

Yolun bozuk ve çakıllı olması nedeniyle yazda toz içinde kaldıklarını, kışta ise çamur deryası ile boğuştuklarını belirten Kalkanlılı gençler isyan etti.

Kalkanlılılar ne dedi?

Ramadan Öcal:

Devlet kırsal kesim arsası olarak bu arsaları bize verdi. Biz de ev yapıp taşındık. Ancak hâlâ yolumuz yapılmadı. Bir an önce bu yolun yapılmasını istiyoruz. Yazın toz duman, kışın çamur deryası ile uğraşmaktan usandık.

Leyla Gazelci:

Devlete güvenip ev yaptık. Ancak yolumuz bir türlü yapılmadı. Bir an önce bu yolun yapılmasını istiyoruz. Yazda toz duman içinde kalıyoruz, kışta çamur deryası ile boğuşuyoruz. Bıktık, usandık artık.

Ömer Özyürek:

Devlet buraları bize kırsal kesim arsası olarak verdi. Biz de ona güvenerek ev yaptık ama bir türlü yolumuz yapılmadı. Biz yol istiyoruz.

Kıbrıs Gazetesi

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.