1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KIVILCIM” FELAKETE DÖNÜŞTÜ
“KIVILCIM” FELAKETE DÖNÜŞTÜ

“KIVILCIM” FELAKETE DÖNÜŞTÜ

“Kıvılcım” felakete dönüştü

A+A-

Yeniboğaziçi bölgesinde faaliyet gösteren 5 yıldızlı Salamis Bay Conti’de dün sabah 09.55 sıralarında saatlerinde yangın çıktı.
Kaynak yapımı sırasında çıktığı tahmin edilen yangın kısa sürede büyüdü. İskele ve Mağusa bölgelerinden çok sayıda itfaiye aracı yangına müdahalede bulundu. Dumandan etkilenen 16 kişi hastaneye kaldırılırken, yangına müdahale sırasında da çok sayıda ambulans bölgede hazır bulundu. Yangını söndürme çabaları sırasında Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, Yeni Boğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir ve Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de otele giderek yetkililerden bilgi aldı ve incelemelerde bulundu.

1-847.jpg

Kıvılcım küle çevirdi

Yangının 5 yıldızlı otelin yemek salonunun çatısında bulunan izolasyona sıçrayan kıvılcım nedeni ile çıktığı tahmin ediliyor.
Olay yerine intikal eden 8 itfaiye aracı ile itfaiye ekipleri kısa sürede büyüyen yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf etti.

Otel boşaltıldı

Yangın esnasında otelde misafir olarak bulunan yaklaşık 700 turist güvenlik önlemi nedeni ile otelden tahliye edildi. 11:30 sıralarında kontrol altına alınan yangında “Salamis” isimli yemek salonu, mutfak bölümü ve çok sayıda eşya tamamen yanarak kullanılmaz hale gelirken, otelde meydana gelen maddi hasar ile ilgili çalışma devam ediyor.

3-283.jpg

16 kişi hastaneye kaldırıldı

Otelde ve bölgede korkuya neden olan yangında 1’i itfaiye memuru, 15’i ise otel personeli olmak üzere toplam 16 kişi yoğun dumandan etkilendi. Ambulanslarla Mağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 16 kişi hastanede tedavi altına alındı. 15 personelden 3’ü oksijen tüplerinin yetersiz kalması nedeni ile ilk müdahalenin ardından Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. İtfaiye eri ile 15 personelin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Ataoğlu: Ciddi yaralanmaların olmayışı sevindirici

Salamis Bay Conti Hotel’e gelerek yetkililerden bilgi alan ve incelemelerde bulunan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, basına yaptığı açıklamada yangının ilk belirlemelere göre yapılan kaynak sonucu kıvılcımın izolasyonlara sıçramasından dolayı çıktığını ancak bunun ilerleyen saatlerde netlik kazanacağını söyledi. Otelde konaklayan turistlerin çok hızlı bir şekilde tahliye edildiğini belirten Ataoğlu, otelde ciddi hasar meydana geldiğini ancak ciddi yaralanmaların olmayışının sevindirici olduğunu ifade etti.

4-139.jpg

Demir: Üzüntü verici bir olay

Salamis Bay Conti Hotel’de incelemelerde bulunan Yeni Boğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir ise bölgedeki 5 yıldızlı bir otelin yanmasının üzüntü verici olduğunu belirterek “umarım bu bir ders olur ve bundan sonra daha ciddi şekilde iş güvenliği önlemi alınır” şeklinde konuştu.

5-078.jpg

Havadis

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.