1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. KKTC GERÇEĞİ YATIRIMLARLA DÜNYAYA DUYURULUYOR
KKTC GERÇEĞİ YATIRIMLARLA DÜNYAYA DUYURULUYOR

KKTC GERÇEĞİ YATIRIMLARLA DÜNYAYA DUYURULUYOR

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, devlet olgusunun esaslarından birinin yatırım olduğunu, yatırım olmadan devletin güçlenmesinden bahsetmenin mümkün olmadığını ifade etti.

A+A-

“KKTC GERÇEĞİ YATIRIMLARLA DÜNYAYA DUYURULUYOR… BİR ÇİVİ ÇAKAN BİLE MAKBULDÜR…”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, devlet olgusunun esaslarından birinin yatırım olduğunu, yatırım olmadan devletin güçlenmesinden bahsetmenin mümkün olmadığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu  Gazimağusa’da M. Ali Rıza Özel ve Oğulları Ltd.’in gıda konseptini de içeren “1001 EXTRA” isimli alış veriş   mağazasının (AVM) açılışını yaptı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu açılışta yaptığı konuşmada,  KKTC gerçeğinin yatırımlarla dış dünyaya duyurulmakta olduğunu, bu yolla anlaşılması ve kabullenilmesinin sağlandığını kaydetti.

“Bu ülkeye bir çivi çakan bile makbul insandır. Devletin temellerini çivi çaka çaka güçlendirmek mümkündür” diyen Eroğlu, yatırım olmadan istihdam ve ekonomik büyüklükten bahsedilemeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Gazimağusa’ya yaptıkları yatırım ve kazandırdıkları 150 istihdam nedeniyle M. Ali Rıza Özel ve Oğulları Ltd. yetkililerini kutladı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner de,  Gazimağusa’nın ülkenin ikinci büyük kenti olmasına rağmen diğer bölgelere oranla daha az yatırım yapıldığını belirtti.

Bakan Saner,  cam, porselen ve hediyelik eşya sunumuna perakende gıda hizmetini de ekleyen şirketi cesaretli yatırımları nedeniyle kutlayarak, bu yatırımdan Gazimağua’nın ve ülkenin kazançlı çıkacağını söyledi.

Şirket direktörlerinden Mehmet Özel de, yepyeni bir konseptle 10’uncu şubeyi açtıklarını belirterek, perakendecilikte hizmet kalitesini yükseltmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Özel, yeni açılan şubenin, alış verişi eğlenceye dönüştürmeye aday mekan olduğunu söyledi.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.