1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. KKTC UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN KAYITLARI SÜRÜYOR
KKTC UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN KAYITLARI SÜRÜYOR

KKTC UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN KAYITLARI SÜRÜYOR

Yakın Doğu Üniversitesi’nde (YDÜ) 8 Haziran’da yapılan KKTC’li öğrencilere yönelik YDÜ Giriş Sınavı’nda kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtları devam ediyor.

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi’nde  (YDÜ)  8 Haziran’da yapılan KKTC’li öğrencilere yönelik YDÜ Giriş Sınavı’nda kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtları devam ediyor.

YDÜ Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, kayıt dönemindeki yoğunluklar nedeniyle kayıt yaptıracak yeni öğrencilere, kayıt süreçlerini kayıtların son gününe bırakmadan bir an önce tamamlamaları çağrısında bulunuldu.

Kayıtların 6 Eylül’e kadar devam edeceği belirtilen açıklamada, ayrıca ilk kez kayıt yaptıracak öğrencilerin gerekli işlemler için öncelikle YDÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na başvurmaları gerektiği açıklandı.

Kayıt işlemleri ile ilgili evrak ve harç ücretlerine dair gerekli bilgi YDÜ’nün resmi internet sayfası www.neu.edu.tr adresinden edinilebiliyor.

Açıklamada KKTC uyruklu öğrencilerin IGCSE, GCE A/AS Level sınav sonuçları ile belirlenen kontenjanlar çerçevesinde Üniversiteye başvuru kabullerinin de devam ettiği belirtildi.

YATAY GEÇİŞLE ÖGRENCİ ALINIYOR

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) mevzuatı çerçevesince, KKTC ve diğer yabancı uyruklu öğrencilerin ise YDÜ mevzuatı çerçevesince yatay geçiş ile üniversiteye kabul edileceği de belirtildi.

Açıklamaya göre, yatay geçişle ilgili mevzuatlar ve kontenjanlar ile ilgili detaylı bilginin yine www.neu.edu.tr adresinden veya YDÜ Öğrenci İşleri Dairesi’nden alınabileceği ifade edildi.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.