1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. KKTC’Lİ RESSAMLAR ULUSLARARASI İZMİR SANAT BİENALİ’NDE…
KKTC’Lİ RESSAMLAR ULUSLARARASI İZMİR SANAT BİENALİ’NDE…

KKTC’Lİ RESSAMLAR ULUSLARARASI İZMİR SANAT BİENALİ’NDE…

“ALASHİA BİTMEYEN RESİM SERGİSİ” 2. ULUSLARARASI İZMİR SANAT BİENALİ’NDE AÇILDI

A+A-

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi organizasyonuyla, küratörlüğünü Ayhatun Ateşin’in yaptığı, “Alashia Bitmeyen Resim” isimli resim sergisi, 54 ülkeden 437 sanatçının katıldığı 2. Uluslararası İzmir Sanat Bienali’nde açıldı.

Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde kokteylle açılan sergide, Aşık Mene, İsmet Tatar, Emel Samioğlu, Eser Keçeci, İnci Kansu, Mustafa Öztunç, Gökçe Şekeroğlu, Pembe Gaziler, Hikmet Uluçam, Ruhiye Onurel, Güner Pir, Feridun Işıman, İlkay Önsoy, Gamze Baykan, Emin Çizenel, Özge Refik Kutsay ve Ayhatun Ateşin'in eserleri yer alıyor.

Açılış kokteyline KKTC İzmir Konsolosu Uğur Umar, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, Kültür Dairesi Müdürü Nurcan Namsoy ve eserleri yer alan sanatçılar katıldı.

Sergi, Kıbrıslı Türk sanatçı Arif İşgüzar’ın gitar eşliğinde seslendirdiği Kıbrıs şarkılarıyla sanatseverlerin izlenimine açıldı.

Sergiyle ilgili yayınlanan katalog ekinde Hakan Çakmak tarafından hazırlanan ve sergiye katılan sanatçıların sanatlarını anlattıkları bir de CD yer aldı.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.