1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'NİN HABERİ YOK!
KKTC'NİN HABERİ YOK!

KKTC'NİN HABERİ YOK!

Kendi kendine gelin güvey oldu! KKTC'deki bakanların haberi yok!

A+A-

 

Adana’ya bağlı Karataş ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, geçtiğimiz gün düzenlediği basın toplantısı ile İlçesinden Mağusa’ya feribot seferleri düzenleneceğini açıkladı ancak KKTC’de ne Ulaştırma Bakanlığı’nın ne de Turizm Bakanlığı’nın söz konusu projeden haberi dahi yok…

Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Adana’ya bağlı Karataş ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, geçtiğimiz gün düzenlediği basın toplantısı ile İlçesinden Mağusa’ya feribot seferleri düzenleneceğini açıkladı ancak KKTC’de ne Ulaştırma Bakanlığı’nın ne de Turizm Bakanlığı’nın söz konusu projeden haberi dahi yok…

KKTC’ye feribot seferleriyle ilgili “Fizibilite çalışmalarının tamamlandığından” ve “3 saatte Mağusaya ulaşılacağından” söz eden Belediye Başkanı Ünal’ın basın toplantısında anlattıkları KKTC’den hayretle izlenirken; Belediye Başkanının projenin gerçekleşmesi ile iç savaşın zirveye ulaştığı ve ulusal sınırların kalmadığı Suriye’ye de seferlerin başlayacağından bahsetmesi ise şok etkisi yarattı…

KKTC’nin bilmediği bir fizibilite…

Öte yandan KKTC’de ilgili hiçbir Bakanlığın bilmediği bir “fizibilitenin” de nasıl “bittiği” merak konusu…

Belediye Başkanı Ünal, ilçesinde basın toplantısı düzenleyerek anlattığı projeye duyduğu inancı “Projenin, mevcut fiziki olanaklarla gerçekleşmesini engelleyecek hiçbir unsur yok. KKTC ile Karataş arasında kurulacak bağ ile tarımsal ihracatta, turizmde, ilçemizin nüfusunda büyük oranda gelişim sağlanacak” sözleriyle dile getirdi.

Adana’nın Karataş ilçesi, Seyhan-Ceyhan nehirlerinin doğal sınırları içerisinde ve Adana merkeze 48 km uzaklıkta…

Bakanların haberi yok

KKTC Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, konudan, televizyondan geçen altyazı ile haberdar olduğunu ifade ederek şaşkın olduğunu söylerken, KKTC Turizm Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu ise “Haberim dahi yok. İlk kez duyuyorum.” dedi.

Basın toplantısında “Adana'nın Karataş ilçesinden KKTC'ye feribot projesi” tanıtıldı

Belediye başkanının söz konusu basın toplantısı medyaya şöyle yansıdı; “Adana’ya bağlı Karataş ilçesinin Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, ilçeden KKTC'nin Gazimağusa kentine düzenlenmesi planlanan feribot seferi projesinin fizibilite çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Ünal, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, ilçeden KKTC'nin Gazimağusa şehrine feribot seferleri düzenlenmesiyle ilgili proje yürütüldüğünü söyledi.

Projeyle ilgili bilgi veren Ünal, basın toplantısında şunları kaydetti: "Karataş'tan KKTC'nin Gazimağusa kentine düzenlenmesi planlanan feribot seferi projesinin fizibilete çalışmaları tamamlandı. Fizibilite çalışmalarının tamamlanmasıyla ilk adım belediye olarak bizim tarafımızdan atıldı. Bundan sonra yatırımcılara ve devlet yetkililerine düşüyor. Proje, Karataş'ın gelişmesi yönünde atılacak iyi bir adım. Projenin gerçekleşmesiyle Akdeniz'in denize açılan yepyeni bir kapısı olacak. KKTC ile Karataş arasında kurulacak bağ ile tarımsal ihracatta, turizmde, ilçemizin nüfusunda büyük oranda gelişim sağlanacak."

"Mağusa 3 saate düşecek"

Haberin devamında ise şu ifadelere yer verildi; “Projenin, mevcut fiziki olanaklarla gerçekleşmesini engelleyecek hiçbir unsur bulunmadığını savunan Ünal, "Projenin Karataş-Gazimağusa arasında hayata geçmesiyle Suriye ve diğer ülkelere de seferler düzenlenecek. Proje mevcut liman içerisinde gerçekleştirilebilir. Taşucu Limanı ile kıyaslandığında 20 deniz mili mesafe ile KKTC'ye daha yakın olacak. Vatandaşlar buradan 3 saatte Gazimağusa’ya ulaşacak" diye konuştu.”

KKTC’de yetkili ve ilgili hiçbir Bakanlığın bilmediği bir “fizibilitenin” de nasıl “bittiği” merak konusu…

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.