1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. KONSER VE FOTOĞRAF SERGİSİ DÜN AKŞAM GAZİMAĞUSA’DAYDI
KONSER VE FOTOĞRAF SERGİSİ DÜN AKŞAM GAZİMAĞUSA’DAYDI

KONSER VE FOTOĞRAF SERGİSİ DÜN AKŞAM GAZİMAĞUSA’DAYDI

KTOÖD yararına düzenlenen konser ve fotoğraf sergisi dün gece Gazimağusa'da gerçekleşti.

A+A-

Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu himayelerinde Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği (KTOÖD) yararına beş bölgede düzenlenecek konser ve fotoğraf sergisinin Gazimağusa ayağı dün gece Rauf Raif Denktaş Kongre Sarayı’nda gerçekleşti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre Meral Eroğlu, Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği (FODER) ile Telsim işbirliğinde düzenlenen “Fotoğraflarla Benim Kıbrıs’ım: Kıbrıs’ta Çocuk Olmak” temalı yarışmaya katılan fotoğrafların yer aldığı sergiye katıldı.  Ardından da Çağdaş Müzik Derneği Türk Sanat Müziği Korosu ile oluşturulan KTOÖD Korosu tarafından verilen konseri izledi.

Sergi açılışında konuşan FODER Başkanı Mehmet Gökyiğit, sivil toplum örgütü ile özel sektör dayanışmasının güzel bir örneği olduklarını vurguladı.

KTOÖD Başkanı Günay Kibrit de, müzik ile fotoğraf sanatını birleştirerek yola çıktıkları güzellikleri tüm ülkeye yaymak istediklerini belirtti. 

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar da, müzik ile fotoğraf sanatının güzel bir harmonisini oluşturmakla kalmayıp, özel sektör ile sivil toplumun bir dayanışma örneğini sergileyerek farkındalık ortaya koymayı hedeflediklerini söyledi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ise, engelliler ile ilgili çalışmalarda özel sektörün, sivil toplum örgütlerinin ve yerel yönetimlere büyük rol düştüğünü kaydetti.

Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu da, engelli bireylerin toplum içerisinde kendilerini ifade edebilmelerinin önemine değindi.

Meral Eroğlu ise, bu geceleri yaratmak için birçok elin birleştiğine dikkat çekerek, geçmişte engellileri bir etkinlikte birleştirmenin zor olduğunu hatırlatarak kendisinin çabaları sayesinde engelli bireyleri bir araya getirdiklerini anlattı. Eroğlu, gecede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Sergi sonrası düzenlenen konserde ise Meral Eroğlu’na bir önceki konserin anı fotoğrafı takdim edildi. 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.