1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KRİZ GİDEREK BÜYÜYOR
KRİZ GİDEREK BÜYÜYOR

KRİZ GİDEREK BÜYÜYOR

Girne Akçiçek Hastanesi’nde yaşanan dahiliye doktoru krizi yüzünden az kalsın bir kişi canından oluyordu

A+A-

Elmas TOKAY

Girne Akçiçek Hastanesi’nde geçtiğimiz hafta cuma günü mesai saatinin bitmesinin ardından yaşanan dahiliye doktoru krizi dün yine patlak verdi. Mesai saati sonrası hastanede yatan bir ağır hastanın kalbi durdu. Şans eseri hastaneye yakın bir yerde oturan başka bir dahiliye doktorunun, hastaneye gelerek erken müdahalesi sonrası, hasta yeniden hayata döndürüldü ve Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne sevk edildi.

Sağlık Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu, ülkede dahiliye doktoru sıkıntısı yaşandığını, hastanın hayata döndürüldüğünü ve bugün sabahta itibaren Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’ne, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ndeki bir dahiliye doktorunun, oradaki sorun çözülene kadar mecburi bir şekilde gönderileceğini belirtti.

Girne Dr. Akçiçek Hastanesi Baş Hekimi Dr. Salih Beyoğlu, “Dün şans eseri bir doktor arkadaşımız hastaneye yakın bir yerdeydi ve erken müdahale etti. Belki de bu hasta şu an hayatta olmayabilirdi” dedi ve sorunun giderek büyüdüğüne dikkat çekti.

Şu an Girne’de hizmet veren 3 dahiliye doktorunun yasaya göre daha fazla ek mesai yapamamasından dolayı bu birimde kriz yaşanıyor.

Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’nde mesai dışında, nöroloji, kardiyoloji, cerrahi gibi önemli dal branşlarında nöbetçi doktor olmamasından dolayı, tüm acil vakalara uzun süredir dahiliye doktorları bakıyor. Ancak dün yaşanan krizin ardından Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’nde görevli doktorlar, acil bir durumda yine kötü olaylar yaşanmaması adına mesai saati dışında iş başı yaptı.

Beyoğlu: Hizmet satın alınan doktor işe gelmedi

Dr. Salih Beyoğlu dün Sağlık Bakanlığı’yla görüştüğünü ve bu sorunun çözülmesi için bir doktordan mesai saatleri sonrası nöbetleri için hizmet satın aldığını kendisine ilettiklerini belirtti. Ancak bu doktorun dün işe gelmediğini ve mesai saati sonrası Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’nin dahiliye doktorsuz kaldığını söyledi.

Hastanede yatan bir hastanın saat 16.00 sıralarında kalbinin durduğunu, acilde bulunan farklı bir doktor ve hemşirelerin müdahale etmeye çalıştığını anlatan Beyoğlu, şans eseri hastanede çalışan ve mesaisi biten başka bir dahiliye doktorunun hastaneye yakın bir yerde olması nedeniyle, gelerek kalbi duran hastaya müdahale ettiğini söyledi. Hastanın yeniden hayata döndürüldüğünü ve Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne kaldırıldığını anlatan Beyoğlu, “Erken müdahale edilmeseydi belki de hasta ölecekti” dedi.

Sucuoğlu: Doktor sıkıntısı çekiyoruz

Sağlık Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu ise yaptığı açıklamada, şu anda yeterli sayıda doktor olmaması nedeniyle bu gibi sıkıntılar yaşandığını belirtti.

Nöbetlerin dönmesi için bugün sabah itibariyle, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde görev yapan bir dahiliye doktorunun, mesai sonrası olan nöbetler için mecburi görevlendirileceğini söyleyen Sucuoğlu, ay sonundan itibaren de buraya bir doktor atanacağını söyledi.

Bir doktordan nöbetler için hizmet alımı yapmak için anlaştıklarını ancak, önceki akşam son dakika vazgeçtiğini kendisine bildirdiğini anlatan Sucuoğlu, dün de bu nedenle böyle bir sıkıntı yaşandığını kaydetti. Sucuoğlu, müdahalenin hemen yapılacağını, sağlığın hayatta en önemli şey olduğunu vurguladı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum