1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. KTAMS HEMŞİRELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI
KTAMS HEMŞİRELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

KTAMS HEMŞİRELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) hemşireler Günü’nü kutladı.

A+A-

KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan, 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda tüm hemşirelerin, Hemşireler Günü’nü kutlayarak başarı ve huzur dolu çalışma hayatı diledi.

Hemşireliğin; insan sevgisiyle dolu, şefkat ve sabırla yapılan kutsal bir meslek olduğunu ifade eden Bengihan, hemşireliğin aynı zamanda, özveri, sabır ve hoşgörü kavramlarını içinde barındıran ve insan sağlığıyla direk ilgili  bir meslek grubu olduğunu vurguladı.

Açıklamasında kadın hemşirelerin iş ve sosyal yaşamlarında karşılaştığı güçlüklere de işaret eden Bengihan, sağlık hizmetlerinin önemli bir kısmını yüklenen hemşirelerin, kadınların iş hayatı-aile-sosyal çevre üçgeninde karşılaştığı temel sorunları en yoğun biçimde yaşayan kesim olduklarını ve istihdam yetersizliğinden kaynaklanan uzun süreli çalışma ve düzensiz nöbetlerle maruz kalarak fiziksel ve psikolojik olarak yıprandıklarını, bunun yanında ev ve aile sorumluluklarını da yerine getirmeye çalıştıklarına dikkat çekti.

Güven Bengihan, KTAMS olarak hemşirelerin çalışma koşullarını iyileştirme yönünde verdikleri  mücadeleyi artırarak devam ettireceklerini de belirtti.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.