1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTHY ESKİ ÇALIŞANLARINA...
KTHY ESKİ ÇALIŞANLARINA...

KTHY ESKİ ÇALIŞANLARINA...

Dikkat!

A+A-

DENKTAŞ: “KTHY ESKİ ÇALIŞANLARINA BİR ÜST BAREM AÇILABİLİR”

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) eski çalışanlarına bir üst baremin açılması ve bu konuda bir ilerlemenin sağlanması konusunda ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Denktaş, “Yapılabilecek olanı yaparız, ötesini yapamayız” dedi.

Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan ve heyeti, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ı ziyaret etti.

KTAMS Başkanı Kaptan görüşmede, KTHY çalışanları ile ilgili kademe ilerlemelerinin hükümetin ve meclisin gündemine gelmesini istedi. Kaptan, “KTHY mağduru arkadaşların mağduriyetlerinin bir nebze olsun giderilmesini istiyoruz” dedi.

“İZİNLERİ DE KAMU GÖREVLİLERİYLE EŞİTLENMELİ”

Kaptan, “Maaşsal yönden mağduriyetlerinin giderilmesi yanında, biz bu arkadaşların izinlerinin de kamu görevlileriyle eşitlenmesini istiyoruz” diye konuştu.

KTHY çalışanlarının bir kamu görevlisi gibi muamele görmelerini talep ettiklerini dile getiren Kaptan, aynı zamanda izin ve sağlık raporları ile ilgili eşitlik talep ettiklerini ekledi.

Kaptan, şöyle devam etti:
“KTHY çalışanları 47/2010 sayılı yasayla istihdam ediliyor. Bu nedenle 5’inci baremin 14’üncü kademesinde bekliyorlar. Bir üst dereceye geçmeleri ile ilgili önlerinin açılmasını da talep ediyoruz. Meclis alt komitesinde yasa tasarısı gitmiştir. Bir an önce yasalaşmasını talep ediyoruz.”

DENKTAŞ: “BİR ÜST BAREME İLERLEME YAPMAYA HAZIRIZ”

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş da konuşmasında, Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) eski çalışanlarına bir üst baremin açılması ve bu konuda bir ilerlemenin sağlanması konusunda ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Denktaş, “Yapılabilecek olanı yaparız, ötesini yapamayız” dedi.

Denktaş, KTAMS Başkanı Kaptan ve beraberindekilere şunları söyledi:

“Bu konuda görüşlerimizi Meclis alt komitesinde belirtmiştik. Biz o noktada duruyoruz. Bazı sendika ve KTHY eski çalışanlarından itiraz gelmişti. İtirazlar gelince çalışmamızı durdurmuştuk. Bir üst baremin kendilerine açılması ve ilerlemenin sağlanması o dönemde reddedilmişti. Biz ilerletmeye hazırız. Tabii KTHY çalışanları eskiden tek sendika ile temsil edilmekteydi. Şimdi ikiye, üçe bölünmüş durumdadır. Biz bakanlık olarak söylediğimiz açılımı yapabiliriz. Ancak bunun ötesi talep edilirse, açık bir şekilde ifade edeyim, yapmayacağız. Aşağı yukarı sizinle aynı noktadayız. İzinler ve bazı özlük hakları konusunda açılım yapabiliriz. Ümit ederim tüm çalışanlar ve diğer iki sendika da itiraz koymaz. Bundan ötesini yapamayız. Bu noktada geri adım olmaz. Yapılabilecek olanı yaparız ötesini yapamayız. Olmayacak olanı değil, olabilecek olanı yaparız... Hükümette bu hafta ele alır görüşürüz. Başbakan’ın da onayını alırız. Erken bir zamanda geçirebiliriz. Ümit ederim KTHY çalışanlarının tüm sorunları çözülür. Bunca yıldan sonra bir şeyler yaparız.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.