1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. KÜÇÜK: “ERKEN SEÇİM İÇİN 21 TEMMUZ’U ÖNERDİK, HODRİ MEYDAN”
KÜÇÜK: “ERKEN SEÇİM İÇİN 21 TEMMUZ’U ÖNERDİK, HODRİ MEYDAN”

KÜÇÜK: “ERKEN SEÇİM İÇİN 21 TEMMUZ’U ÖNERDİK, HODRİ MEYDAN”

BAŞBAKANLIK’IN 21 TEMMUZ’DA ERKEN SEÇİME GİDİLMESİ TASARISI'NIN İVEDİLİĞİ OYÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

A+A-

“SİLİHTAR’DA, DİKİLİTAŞ’TA MİLLİ DAVA YÜRÜTÜLEMEZ”

YORGANCIOĞLU: “İKİ TARİHİN İVEDİLİĞİNE DE OLUMLU OY VERECEĞİZ”

DENKTAŞ: “İKİ TARİH BİRLİKTE DEĞERLENDİRİLSİN, KOMİTEDE ORTAK TARİH BELİRLENSİN”

Başbakan İrsen Küçük, erken seçim tarihi olarak 21 Temmuz’u önerdiklerini belirterek muhalefete ve UBP içindeki muhaliflere “Hodri meydan” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda erken seçimle ilgili Başbakanlık tezkeresi hakkında lehte söz alan UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük, TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı’nın erken seçimden korktuğu için feryat ettiğini savundu.

Küçük, UBP’nin seçime en hazır parti olduğunu, hiçbir seçimden gocunmadığını ve korkmadığını söyledi.

“Niye ayağımıza kadar gelip hükümet ortağı olmak istediniz?” diyen Başbakan Küçük, 21 Temmuz tarihini tespit ederken bu sabah Bakanlar Kurulu’nun toplanıp öneriyi hazırladığını; hukukçuların Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın 12. Maddesini hatırlattığını kaydetti. Küçük, ilgili maddeyi okudu ve önerinin buna uygun olduğunu anlattı.

“ZATEN HALK BENİ MİLLETVEKİLİ OLARAK SEÇTİ”

UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük, ABD’ye başbakan olarak gidip milletvekili döndüğü şeklindeki Çakıcı’nın eleştirisini de yanıtladı ve “Beni zaten halk milletvekili olarak seçti. Çakıcı bunları da bilmiyor. Ben 1976’dan beri halkın güveniyle meclise gönderildim. İşte size tarih 21 Temmuz, hodri meydan Çakıcı. Boyunuzu görelim, boyumuzu göstereceğiz. Biz hizmetten kopmuyoruz. Dün de, bugün de, yarın da hizmetteyiz” dedi.

“SİLİHTAR’DA OTURARAK BU DAVAYI HALLEDEMEZSİNİZ”

Küçük, ABD’de yaptığı temaslarda kendi derdini değil, ülkenin derdini anlattığını kaydederek, özetle “Dikilitaş’ta oturarak yahut da destekçiniz gibi Silihtar’da oturarak bu davayı halledemezsiniz. Gidip Brüksel’de, Amerika’da anlatacaksınız, ben de bunu yaptım. Bu davanın lideriyseniz Dikilitaş’tan uzaklaşacaksınız. Çakıcı bunları bilmez, biz davayı biliriz” dedi.

UBP Genel Başkanı, Başbakan Küçük, 8 UBP’li milletvekilinin de imza atarak Çakıcı’nın kürsüde konuşarak UBP’ye hakaret etmesine fırsat verdiğini belirterek, “Kendilerine teşekkür ederim” dedi.

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, yerinden söz alarak şimdiye kadar Cumhurbaşkanı için hiçbir dönemde kimsenin “Silihtar’da oturan” demediğini belirterek, erken seçim tarihi için kimlerle görüştüğünü sordu.

Küçük, bunu yanıtlarken Başbakan istifasını da getirsin görüşünün Denktaş’ın görüşü olduğunu; hukuk dışına çıkılmadığını söyledi.

Silihtar’dan bahsetmesinin yadırganması konusunda ise İrsen Küçük, “Bu da bir ilk olsun” karşılığını verdi.

YORGANCIOĞLU

Meclis Başkanı’nın takdiriyle CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu da söz aldı ve bir süredir erken seçim çağrısı yaptıklarını hatırlattı.

Yorgancıoğlu, bugün Meclis Grubu’nun toplanıp değerlendirme yaptığını, sonra Başbakan’dan 21 Temmuz önerisinin geldiğini kaydederek, komitede gereğinin yapılması için iki önerinin ivediliğine de evet diyeceklerini açıkladı.

DENKTAŞ

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş da söz alarak hükümetten 21 Temmuz’da; 27 milletvekilinden ise 29 Eylül’de erken seçim yapılması önerileri geldiğini belirterek oturulup konuşulabileceğini söyledi.

Hükümetin artık çoğunluğu olmadığını savunan Serdar Denktaş, iki önerinin komitede birleştirilerek komitede görüşülmesini istedi.

Denktaş, komiteye katılacaklarını ancak oyları olmadığını belirtti.

Çoğunluğunu kaybetmiş bir hükümetin ülkeyi seçime götürmesini asla kabul etmeyeceklerini vurgulayan DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, UBP kurultayında bile devletin nasıl kullanıldığını gördükten sonra Başbakan’ın bugün Meclis’e istifa ederek gelip erken seçim tarihi sunması gerektiği görüşünü yineledi.

“Müşterek oluşturulacak bir hükümette ben varım” diyen Denktaş, muhalif grupla kendi evinde ve bu sabah Meclis’te toplandıklarını; evindeki toplantının gizli kapaklı olmadığını; Mağusa’da toplantı olmadığını söyledi.

Sık sık gergin anların yaşandığı toplantıda yerinden konuşanlar olduğu için Meclis Başkanı Bozer milletvekillerine uyarılar yaptı.

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, iki tarihin birleştirilerek ortak bir tarih saptanmasını istedi.

Konuşmaların ardından 21 Temmuz’da erken seçim önerisi oyçokluğuyla kabul edildi. Bu sırada bazı vekiller itiraz etti ve oybirliği olduğunu söyledi ancak Meclis Başkanı Bozer elini kaldırmayanlar olduğunu belirterek kararını değiştirmedi.

Daha sonra muhalefet partileri ile bazı UBP’lilerin 29 Eylül’de erken seçim önerisinin komitede ivedilikle görüşülmesi için tezkere görüşülmeye başlandı.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.