1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. KURAKLIK YAŞANAN BÖLGELERE TAZMİNAT ÖDENECEK!
KURAKLIK YAŞANAN BÖLGELERE TAZMİNAT ÖDENECEK!

KURAKLIK YAŞANAN BÖLGELERE TAZMİNAT ÖDENECEK!

BAKANLAR KURULU TOPLANTISI TAMAMLANDI

A+A-

KURAKLIK DERECESİNE GÖRE DÖNÜM BAŞINA 40 TL, 25 TL VE 15 TL TAZMİNAT ÖDENECEK

Bakanlar Kurulu, ülkede kuraklık yaşanan tarım bölgelerine tazminat ödeme kararı aldı.

Bakanlar Kurulu, Genel Tarım Sigortası Fonu’nun yaptığı değerlendirmeler sonrası birinci, ikinci ve üçüncü derece olmak üzere üç kategoriye ayrılan kuraklık bölgelerinde, birinci dereceye giren bölgelere dönüm başına 40 TL, ikinci derece bölgelere 25 TL, üçüncü derece kuraklık bölgelerine ise 15 TL tazminat ödemeyi kararlaştırdı. 

Kuraklığa giren bölgeler ve derecelendirmeleri, Tarım Sigortası tarafından yapılacak ve üreticilere ileriki günlerde duyurulacak. 

Bakanlar Kurulu Başbakan İrsen Küçük başkanlığında gerçekleştirdiği ve yaklaşık iki buçuk saat süren toplantısını tamamladı.

Toplantıda  alınan kararları açıklayan İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı  ve Bakanlar Kurulu Sözcüsü Nazım Çavuşoğlu, olağan toplantısını gerçekleştiren Bakanlar Kurulu’nun ülke gündemindeki konular ile bakanlıklardan gelen önergeleri değerlendirdiğini söyledi.

Çavuşoğlu, dengesiz yağan yağışlardan dolayı ülkede kuraklık yaşandığını ve üreticilerin ciddi zararlar gördüğünü ifade ederek, Tarım Sigortası’nın kuraklık dolayısıyla ülke genelinde incelemelerde bulunduğunu ve kuraklık yaşanan bölgeleri üç kategoriye ayırdığını kaydetti.

Bu çerçevede birinci derece kuraklık yaşanan bölgelere dönüm başına 40 TL, ikinci derece kuraklık yaşanan bölgelere 25 TL, üçüncü derece bölgelere ise 15 TL tazminat ödeme kararı aldığını ifade eden Çavuşoğlu, bölgelerin ve derecelerin Tarım Sigortası tarafından ileriki günlerde üreticilere duyurulacağını söyledi.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.