1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "Kurallara uymayanlar hakkında Bulaşıcı Hastalıklar Yasası’nın 28’nci maddesi uyarınca yasal işlem yapılacak"
"Kurallara uymayanlar hakkında Bulaşıcı Hastalıklar Yasası’nın 28’nci maddesi uyarınca yasal işlem yapılacak"

"Kurallara uymayanlar hakkında Bulaşıcı Hastalıklar Yasası’nın 28’nci maddesi uyarınca yasal işlem yapılacak"

Giriş yapan herkesin izole edilmesi yasal zorunluluktur

A+A-

Sağlık Bakan Ali Pilli, ülkeye gelecek her kişinin KKTC’ye giriş yaptığı tarihten itibaren 14 gün süre ile kendilerini evlerinde izolasyon altında tutmalarının yasal bir zorunluluk olduğu uyarısında bulundu. Pilli, bu kurallara uymayanlar hakkında Bulaşıcı Hastalıklar Yasası’nın 28’nci maddesi uyarınca yasal işlem yapılacağını belirtti.

Sağlık Bakanı Ali Pilli, 45/2018 Sayılı Bulaşıcı Hastalıklar Yasası’nın 36’ncı maddesinin verdiği yetkiye dayanarak ülkeye gelecek her kişinin KKTC’ye giriş yaptığı tarihten itibaren 14 gün süre ile kendilerini evlerinde izolasyon altında tutmalarının bir yasal zorunluluk olduğunu belitti.

Bakan Pilli bu uygulamanın kişilerin kendi iyilikleri, çevresindekilerin ve tüm toplumun sağlığı için bir zaruriyet olduğunu hatırlattı.

Sağlık Bakanı, kişilerin evde bulundukları bu süre boyunca sağlık personeli tarafından telefonla veya ziyaret edilerek günlük takiplerinin yapılacağını,ancak yine de yüksek ateş, öksürük ve nefes darlığı belirtilerinin ortaya çıkması halinde bu kişilerin 1102 KKTC Sağlık Bakanlığı Alo İhbar Hatlarını aramasını ve alacakları talimatlar doğrultusunda hareket etmeleri gerektiğini belirtti.

Tüm kamuoyunun bu konuda gerekli duyarlılığı göstermeye davet eden Bakan Pilli, bu kurallara uymayanlar hakkında Bulaşıcı Hastalıklar Yasası’nın 28’nci maddesi uyarınca yasal işlem yapılacağını açıkladı.

Bakan Pilli, bu kişilerin isimlerinin İlçe Emniyet Kuruluna verilerek takiplerinin sıkı birşekilde yapılacağını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum