1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘LAĞIM’ ÇİLESİ BİTMİYOR
‘LAĞIM’ ÇİLESİ BİTMİYOR

‘LAĞIM’ ÇİLESİ BİTMİYOR

‘Lağım’ çilesi bitmiyor

A+A-

Cemsa Evleri olarak bilinen sitedeki foseptik kuyularından taşan lağım suları, hem site sakinlerini hem de çevrede oyun oynayan çocukların sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor
 
Mehmet KARA

Hamitköy’de Cemsa Ltd. tarafından inşa edilen apartmanlarda yaşanan lağım sorunu, bölge sakinlerini bıktırdı. Bölgedeki sorunlara geçici çözümler bulunsa da tehdit halen devam ediyor. Yaşananlara tepki gösteren bölge sakinleri, “Hangi çağda yaşıyoruz” diye konuştu.

Yıllar önce hiçbir alt yapısı yapılmadan vatandaşlara satılan apartmanlardan taşan lağım suları, hem çocukların hem de bölge sakinlerinin sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor.

Taşan kanalizasyon sularının olduğu alanda tehlikeden habersizce oyun oynayan çocuklar ise mikrop kaparak hastanelik oluyor.

Kötü koku nefes aldırmıyor

Ayrıca, lağım sularından etrafa yayılan kötü koku ise nefes aldırmıyor. Bölge sakinleri kötü kokudan korunmak için kapılarını pencerelerini sürekli kapalı tutuyor. Sitede ayrıca bazı foseptik kuyuların üzerinin açık olması da dikkat çekiyor.

“Yıllardır aynı sorun…”

Yıllardır aynı sorunla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden bölge sakinleri, “Yaz geliyor. Havaların ısınmasıyla tehdit giderek büyüyecek. Beraberinde sağlık sorunları da baş gösterecek” ifadelerini kullandı.

Bölgede yaşanan tek sorunun taşan lağım sularının olmadığını dile getiren bölge sakinleri, aydınlatma olmadığı için sitenin geceleri zifiri karanlıkta kaldığını ve yaz aylarında ise sinekten yatılmadığını ifade etti.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.