1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA ANADOLU GÜZEL SANATLAR LİSESİ SINAVI O GÜN YAPILACAK
LEFKOŞA ANADOLU GÜZEL SANATLAR LİSESİ SINAVI O GÜN YAPILACAK

LEFKOŞA ANADOLU GÜZEL SANATLAR LİSESİ SINAVI O GÜN YAPILACAK

LEFKOŞA ANADOLU GÜZEL SANATLAR LİSESİ SINAVI O GÜN YAPILACAK

A+A-

Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ne müzik ve resim dallarında alınacak öğrenciler için 11 Eylül Cuma günü sınav yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 2014 - 2015 Öğretim Yılında Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi 6. sınıf Müzik, 9. sınıflara Resim ve Müzik dallarında alınacak öğrenciler için 11 Eylül  Cuma günü Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde yapılacak sınav saat 09.00’da başlayacak.

Müzik bölümü 6’nci sınıfa 5, Müzik Bölümü 9. sınıfa 5 ve Resim Bölümü 9. sınıfa 3 öğrenci alınacak.

ADAY KAYITLARI 7-8 EYLÜL

Sınav için aday kayıtları 7-8 Eylül tarihlerinde 08:30-12:00 saatleri arasında Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde yapılacak. Sınava yönelik kurs çalışmaları ise 9-10 Eylül tarihlerinde Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde gerçekleştirilecek. Aday kayıt işlemleri öğrenci veya öğrenci velisi tarafından yapılabilecek.

Sınav yeri ve saati Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müdürlüğü’nce verilecek “Sınav Giriş Belgesi” üzerinde belirtilecek ve “Sınav Giriş Belgesi” 6. ve 9. sınıflar için diploma fotokopisi sınav günü getirilecek.

6. sınıf giriş sınavına, 2014-2015 öğretim yılında ilkokulu tamamlayan öğrenciler; 9. sınıf sınavlarına ise diploma notu en az 6.00 olup girecekleri alanla ilgili (Resim-Müzik) notlarının aritmetik ortalamasının en az 8 olan öğrenciler  girebilecek.

Aday öğrencilerin kayıtları için “Okullarından alacakları öğrenci belgesi, yeni çekilmiş 1 adet vesikalık fotoğraf, Lise dokuzuncu sınıf sınavına girecek olanlar için diploma notu ve girecekleri alanla ilgili ders (Resim-Müzik) notunu belirten resmi bir belge, 100 TL sınava giriş harcı” gerekiyor.

6. sınıfa alınacak öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığı’nca oluşturulacak komisyon tarafından yetenek sınavına tabi tutulacak. Lise 9. sınıf için Milli Eğitim Bakanlığı’nca oluşturulacak komisyon tarafından yetenek sınavının yanısıra yazılı Türkçe kompozisyon sınavı yapılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.