1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA’DA 116 ADET TORPİL BULUNDU
LEFKOŞA’DA 116 ADET TORPİL BULUNDU

LEFKOŞA’DA 116 ADET TORPİL BULUNDU

Lefkoşa’da 116 adet torpil bulundu

A+A-

Narkotik ekibi, lise öğrencisi H. B.’nin sırt çantasında, patlayıcı sınıfına giren torpil buldu

Emine UYSAL

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekibi, 19 yaşındaki lise öğrencisi H. B.’nin sırt çantasında ithali yasak torpil buldu.

H. B.’nin 116 adet Venüs marka torpili, staj için gittiği atölyede zanlı Ahmet Döner'den hibe olarak aldığı belirtildi.

"Kanunsuz patlayıcı madde ithali, tasarrufu ve satışa teşebbüs" suçlamalarıyla gözaltına alınan zanlı Ahmet Döner ile H. B., dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar'ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı yardımcısı İlhan Damdelen, tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü'nde görev yapan Polis Memuru Ali Aydoğanlı'yı dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Aydoğanlı, 9 Kasım'da Narkotik ekibinin Kaymaklı Yolu Sokak'ta zanlı H. B’nin sırt çantasında yaptığı aramada, patlayıcı madde sınıfına giren 116 adet Venüs marka torpil bulduğunu belirtti.

Aydoğanlı, H. B., isimli zanlının torpilleri, staj için gittiği atölyede hibe karşılığında, para vermeden zanlı Hasan Döner'den aldığını itiraf ettiğini kaydetti.

Zanlı Ahmet Döner'in atölyede tespit edildiğini belirten Aydoğanlı, Döner’in torpilleri Temmuz 2016 tarihinde Türkiye'den alıp Ercan Devlet Havaalanı'ndan ithal ettiği itirafında bulunduğunu anlattı.

Ali Aydoğanlı, zanlı Ahmet Döner'in KKTC vatandaşı ve üç çocuk babası olduğunu, zanlı H. B.’nin ise bir lisede son sınıf öğrencisi olduğunu belirtip, mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Döner: Av için getirmiştim

Mahkemede söz alan zanlı Ahmet Döner, "Mahkemeyi meşgul ettiğim için özür dilerim. Torpilleri, Türkiye'den getirdim ve X-Ray'den geçti. Köpek eğitimi ve avda av hayvanlarını yakalamak için getirmiştim. Ava gitmediğim için ona verdim. Tekrar özür dilerim" dedi.

Mahkemede söz alan H. B., ise, "Özür dilerim. Yasal olmadığını bilmeden aldım" dedi.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, her iki zanlının da davaları sonuçlanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, seyahat belgelerini polise teslim etmeleri ve birer kefilin 30 bin TL'lik şahsi kefalet senedi imzalaması karşılığında tutuksuz yargılanmalarına karar verdi.

Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.