1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “LTB 50 MİLYON TL BORÇLANACAK”
“LTB 50 MİLYON TL BORÇLANACAK”

“LTB 50 MİLYON TL BORÇLANACAK”

Lefkoşa Türk Belediye’nin 50 milyon TL borçlanması için “Borçlanma Alt Komitesi” oluşturulması Bakanlar Kurulu’nda karara bağlandı

A+A-

SÖZCÜ RAŞİT: “LTB 50 MİLYON TL BORÇLANACAK”

“İTHALAT İHRACAT DÜZENLEME DENETLEME TÜZÜĞÜ ONAYLANDI”

“KAYIT DIŞI EKONOMİ EYLEM PROJESİ KARARA BAĞLANDI”

Lefkoşa Türk Belediye’nin 50 milyon TL borçlanması için “Borçlanma Alt Komitesi” oluşturulması Bakanlar Kurulu’nda karara bağlandı.

Bakanlar Kurulu sona erdi. 5 saatlik toplantıda alınan kararları Bakanlar Kurulu sözcüsü Ekonomi ve Enerji Bakanı Atay Ahmet Raşit açıkladı.

Bugünkü Bakanlar Kurulu’nda ana gündemin “çevre felaketleri” olduğunu aktaran Raşit, yaşananlar konusunda ilgili birimlerden bilgi alındığını kaydetti.

İlgili bakanların bölgeyi ziyaret edeceğini dile getiren Raşit, Erenköy Dipkarpaz arasındaki bölgede yangının kontrol altına alındığı bilgisini vererek, kamuoyunun gelişmelerden haberdar edileceğini ifade etti.

Bakanlar Kurulu Sözcüsü Raşit, Kalecik’teki felaketle ilgili kriz masasının çalışmalarına devam ettiğini, Türkiye’den gelecek teknik yardımla bu felaketin en kısa sürede aşılacağını söyledi.

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin 50 milyon TL borçlanması için “Borçlanma Alt Komitesi” oluşturulacağı açıklayan Raşit, yapılacak borçlanmanın bir kısmının da LTB çalışanlarının uzun süredir yapılmayan sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımları için kullanılacağını vurguladı.

“İTHALAT İHRACAT DÜZENLEME DENETLEME TÜZÜĞÜ ONAYLANDI”

Raşit, Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun altında faaliyet gösteren Reel Sektör Çalışma ve Danışma Birimi’nin eylem planı çerçevesinde hazırlanan “İthalatı ve İhracatı Düzenleme ve Denetleme Tüzüğü”nün bugünkü Bakanlar Kurulu’nda onaylandığı bilgisini verdi.

Bu tüzüğün iş hayatına kolaylıklar getireceğini kaydeden Raşit, daha önce birkaç bakanlık üzerinden yürütülmesi gereken işlerin, bundan sonra  tek bakanlık bünyesine indirgeneceğini anlattı.

Bakanlar Kurulu Sözcüsü Raşit böylece zaman kaybı ve maddi kayıpların önüne geçilebileceğini ifade etti.

“KAYIT DIŞI EKONOMİ EYLEM PROJESİ KARARA BAĞLANDI”

Bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında, Kıbrıs Türk Ticaret Odası tarafından hazırlanan çalışmadan yola çıkılarak hazırlanan “Kayıt Dışı Ekonomi Eylem Projesi”nin karara bağlandığı belirten  Atay Ahmet Raşit, bu projeyle ekonomik aktivitelerin denetleneceğini kaydetti.

Raşit, kurum ve kuruluşların bu eylem projesi kapsamında oluşturulacak takvime göre konuyla ilgili üzerine düşeni yapacağını da ifade etti.

“LTB 50 MİLYON TL BORÇLANACAK”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB)’nin mali açıdan yeniden yapılandırmaya ihtiyaç duyduğunu dile getiren Raşit, bu durumun belediye hizmetlerine de yansıdığına işaret etti.

Raşit, Bakanlar Kurulu’na gelen bilgi ve önerge doğrultusunda, Belediye’nin 50 milyon TL borçlanması için “Borçlanma Alt Komitesi” oluşturulacağı bilgisini vererek, yapılacak borçlanmanın bir kısmının da LTB çalışanlarının uzun süredir yapılmayan sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımları için kullanılacağını vurguladı.

Yapılacak borçlanmanın bundan sonraki döneme de yansıyacağına işaret eden Sözcü Raşit, Komite’nin borçlanma konusunda alacağı kararları, Bakanlar Kurulu’nun dikkatine getireceğini belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.