1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAGEM ELAM’IN SALDIRILARINI KINADI
MAGEM ELAM’IN SALDIRILARINI KINADI

MAGEM ELAM’IN SALDIRILARINI KINADI

Açıklamada MAGEM’in, ELAM ve benzeri ırkçı, faşist ve ayrılıkçı grupların karşısında yer almaya devam edeceği kaydedildi;

A+A-

Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM), ELAM’ın ırkçı saldırılarını kınadı.

MAGEM’den yapılan yazılı açıklamada “adamız üzerinde esmeye başlayan barış rüzgarlarını provoke etmek amacı ile çöken bu kara bulutların, derhal bertaraf edilmesi gerekmektedir” denildi.

Olayla ilgili liderin tutunduğu olumlu ve yapıcı tavrın önemli olduğu kaydedilen açıklamada şöyle devam etti:

“Elbette ki gerçekleşen olayların cezai kovuşturma gerektiren bir yönü de vardır. Bu yönde yapılacak girişimler hukuk devletlerin olmazsa olmazıdır. Ancak bedel ödetmek, ıslah etmek anlamına gelmemektedir. Olayı sadece bu doğrultuda ele almak, resmin bütünü görmemizi engellemektedir.

Bir gençlik derneği olarak beyanat ve cezai yaptırımların ötesinde, her iki toplum nezdinde de var olan ırkçı ve faşist unsurların önüne geçmenin öncelikli yolunun, hümanist bir eğitim sisteminden geçtiği kanaatindeyiz. Böylece barışçıl, çözüm yanlısı ve hümanist insanların sesi ve sayısı artırılarak, ırkçı ve ayrılıkçı unsurlar için çember daraltılabilecektir.

Dolayısı ile hümanist eğitim sistemlerine ilişkin düzenlemenin, hâlihazırda devam etmekte olan çözüm sürecinde, GYÖ olarak hayata geçecek politikaların başında gelmesi gerekmektedir.

Yaşanan olumsuz gelişmelere karşın, Pofem gençlik örgütü ve Palaiometocho Lisesi öğrencilerinin barışçıl ve ortak vatan mesajı veren eylemleri ise yüzümüzü güldürmüş, federal çözüme olan inancımızı pekiştirmiştir.”

Açıklamada MAGEM’in, ELAM ve benzeri ırkçı, faşist ve ayrılıkçı grupların karşısında yer almaya devam edeceği kaydedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.