1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAHKEME AFFETMEDİ
MAHKEME AFFETMEDİ

MAHKEME AFFETMEDİ

Mahkeme affetmedi

A+A-

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, iki ayrı olayda, Ahmet Uçanok ve Serkan Serbülent’i, vahim bedensel zarara uğratmaktan suçlu bulduğu Ömer Satıağalar’ı 2 yıl hapse mahkum etti
 
Ahmet İLKTAÇ

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, 2015 yılı mayıs ayında, bir barda çıkan kavgada, Serkan Serbülent’in yüzüne kafa atarak dişinin kırılmasına,  2015 yılı ağustos ayında da Gazimağusa Kaza Mahkemesi önünde çıkan kavgada sopa ile Ahmet Uçanok’un parmağını ve aynı olayda hastaneye sıçrayan olayda Kamil Uçanok'un burnunu kırmakla suçlanan Ömer Satıağalar’ı yargıladı.

Mahkeme, geçmişte Ali Osman Uçanok’u da ağır bedensel zarara uğratmaktan 3 yıl hapis cezasına çarptırılan Ömer Satıağalar’ı, 2 yıl hapse mahkum etti.

Başkan Düriye Elkıran, Yargıç Hasan Dağlı ve Yargıç Mesut Mesutoğlu’ndan oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nin oybirliğiyle aldığı kararı, Başkan Düriye Elkıran açıkladı.

Başkan Düriye Elkıran, öncelikle iddia makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler’in mahkemeye aktardığı olgulara özetle değindi.

Sanığın, 3 Mayıs 2015 tarihinde “Beeport” isimli bara saat 00.30’da gittiğini söyleyen Düriye Elkıran, saat 01.30’da da söz konusu işyerinde tartışma çıktığını kaydetti.

Sanığın tartışma sırasında Serkan Serbülent’e kafa atarak sağ ön dişinin kırılmasına neden olduğunu anlatan Elkıran, sanığın aynı gün tespit edilerek tutuklandığını bildirdi.

Düriye Elkıran, müştekinin sanık tarafından mağduriyetinin giderilmesi nedeniyle şikayetini geri çektiğini dile getirdi.

Sanığın 20 Ağustos 2015 tarihinde, Gazimağusa Kaza Mahkemesi önünde çıkan kavgada da Ahmet Uçanok’u sopa ile darp edip parmağının kırılmasına neden olduğunu söyleyen Elkıran, sanığın aynı tarihten bu yana Merkezi Cezaevinde tutuklu bulunduğunu kaydetti.

Başkan Elkıran, sanığın Ali Osman Uçanok’u 2014 yılında vahim bedensel zarara uğratması nedeniyle 3 yıl hapis cezasına çarptırıldığını da hatırlattı.

Sanık avukatı Batur Sağlamer’in mahkemeye aktardığı hafifletici nedenlere de değinen Elkıran, avukatın, müvekkilinin nişanlı olmasını, anne ve babasının ayrı olması nedeniyle içerisine düştüğü durumu ve cezaevinde diğer arkadaşlarından ayrı bir koğuşta kalmak isteyerek rehabilite olabilme yolunda adım atmasını aktardığını söyledi.

Başkan Düriye Elkıran, sanığı oybirliğiyle suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladıktan sonra, sanığın işlediği suçların anayasa ile güvence altına alınan vücut bütünlüğü hakkına karşı yapılan bir saldırı olduğunu kaydetti.

Sanığın işlediği suçun ciddi ve vahim bir suç olduğunu ifade eden Elkıran, yasa koyucunun vahim zarar suçuna 7 yıla kadar, ciddi darp suçuna da 3 yıla kadar hapislik cezası öngördüğünü belirtti.

Düriye Elkıran, Ağır Ceza Mahkemeleri’nin huzuruna gelen vahim zarar suçlarında ciddi bir artış yaşandığına dikkat çekerken, bu suçu işleyenlerin mahkemelerden tolerans beklememesi gerektiğine vurgu yaptı.

Sanığın yine suçlu bulunup mahkum edildiği davalarda, hastane olaylarında kavgaya karışmasının öfke ile öç alma olarak yorumlanıp ağırlaştırıcı neden olarak görüldüğünü söyleyen Elkıran, sanığa hapis cezası dışında başka bir ceza verilemeyeceğini dile getirdi.

Başkan Düriye Elkıran, sanığı oybirliğiyle 2 yıl hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.