1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAHKEME BİR ŞANS DAHA TANIMADI!
MAHKEME BİR ŞANS DAHA TANIMADI!

MAHKEME BİR ŞANS DAHA TANIMADI!

Cezaevine gönderildi!

A+A-

Arkadaşı Tadiwa Clive Vito’nun kimliği ile araç kiralayıp, kaza yapınca yakalanan ve daha önce de birçok kez suç işleyen 29 yaşındaki Opemipo Ayankoya cezaevine gönderildi

Emine UYSAL

Mahkeme tarafından daha önce ehliyeti alınmasına rağmen, arkadaşı Tadiwa Clive Vito’nun kimliğine bürünüp, araç kiralayan ve kaza yapınca yakalanan Opemipo Ayankoya, yargılanıncaya kadar cezaevine gönderildi.

Ayankoya, geçtiğimiz yıl iki kez uyuşturucuyla yakalanmış, bir kez alkollü araç kullanıp, kaza yapmış, teminatla serbest bırakılmıştı. Ayankoya ayrıca, vahim zarar ve mahkeme emrine riayetsizlik suçlarından da yargılanmıştı.

Opemipo Ayankoya’ya kimliğini veren Tadiwa Clive Vito ise teminatla serbest bırakıldı.

“Başkasının kimliğine bürünme” ve “Yalan beyanla kayıt temini” suçlamasıyla gözaltına alınan Opemipo Ayankoya ve Tadiwa Clive Vito dün teminat talebiyle mahkemeye çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın   huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Ayşe Kaymak Şadi, tanık olarak Demirhan Polis Karakolu’nda görev yapan polis memuru Mehmet Kanteper’i dinletti.

Kanteper, zanlı Opemipo Ayankoya’nın, zanlı Vito’nun bilgisi ve yardımı ile kendi adına düzenlenmiş sürüş ehliyetini kendisininmiş gibi Yavaşoğlu Trading LTD. Direktörü olan Ali Dana Yavaşoğlu’na vererek,  arkadaşının kimliğine bürünüp, beyanla, bir iş yerinden kendi adına NZ 708 Z plakalı araç kiraladığını anımsattı.

Kanteper, zanlı Tadiwa Clive Vito’nun, arkadaşının kiralık araba sözleşmesini temin etmesini sağlamak, başkasının kimliğine bürünmek ve yalan beyanla kayıt temin etmek suçlarını işlemesine yardımcı olduğunu kaydetti.

Mehmet Kanteper, 29 Aralık'ta meydana gelen trafik kazasında araçta 20 bin TL hasar oluştuğunu kaydetti.

Kanteper, yaralı olarak hastaneye getirilen Opemipo Ayankoya'nın hastaneden izinsiz ayrıldığını ve 13 Ocak'ta tespit edildiğini belirtti.

Zanlı Opemipo Ayankoya'nın öğrenciliğinin bittiğini söyleyen Kanteper, 2016 yılında iki ayrı uyuşturucu suçundan yakalanıp, iki kez teminata bağlandığını, aynı yıl içinde alkollü araç sürüp kaza yaptığını, vahim zarar ve mahkeme emrine riayetsizlik suçlarından yargılandığını anlattı.

Polis memuru Mehmet Kanteper, zanlı Opemipo Ayankoya'nın davalarını beklediğini, diğer zanlının üniversite öğrencisi olduğunu belirterek, zanlıların mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

“Olanlardan dolayı çok üzgünüm”

Opemipo Ayankoya, "Olanlardan dolayı çok üzgünüm. 2016 yılında mezun oldum. Bir haber sitesinde çalışıyorum. Çalışıp, masrafları ödemek istiyorum" dedi.

Zanlı Tadiwa Clive Vito, "Üzgünüm. İlk suçum. Affedilme şansım var mı? " diye sordu.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlı Opemipo'nun bir ayı aşmayan süreyle Merkezi Cezaevi'nde hükümsüz tutuklu kalmasına emir verdi.

Yargıç Reynar, zanlı Tadiwa Clive Vito'nun ise yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışının yasaklanması, 20 bin TL nakdi teminat yatırması ve haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunmasına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.