1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAHKEME KORİDORUNDA YUMRUKLAŞTILAR
MAHKEME KORİDORUNDA YUMRUKLAŞTILAR

MAHKEME KORİDORUNDA YUMRUKLAŞTILAR

Mahkeme koridorunda yumruklaştılar

A+A-

Demirhan’da faaliyet gösteren “Soydan Petrol” isimli işyerinden, 19 Şubat’ta para çalarak kayıplara karışan petrol istasyonu çalışanı Yasin Usta ve olayla bağlantısı tespit edilen Veysi Pölend, cezaevine gönderildi
 
Emine UYSAL

Demirhan’da faaliyet gösteren “Soydan Petrol” isimli işyerinden, 19 Şubat’ta 8 bin 700 TL’yi sirkat eden petrol istasyonu çalışanı Yasin Usta ile olayla bağlantısı tespit edilen Veysi Pölend, cezaevine gönderildi.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde kendisine iftira atıldığını iddia eden Veysi Pölend, cezaevine gönderilince mahkeme koridorunda Yasin Usta’nın üzerine saldırdı.

Polisler tarafından güçlükle sakinleştirilen Veysi Pölend, ‘Rahatsızlık’ suçlamasıyla Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu’nun huzuruna çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, “Mahkeme avlusu sulh ve sükunun korunacağı bir yerdir” dedi. Yargıç Avcıoğlu, Adli Şube’de görev yapan polis memuru Öjen Açıkada’nın, zanlı aleyhine umumi bir yerde rahatsızlık çıkarmaktan soruşturma başlatmasına emir verdi.

4 ayrı suçla yargılanacaklar

“Müstahdem tarafından sirkat”, “Sirkat”, “Bina açma” ve “Kasti hasar” suçlamasıyla gözaltına alınan iki zanlı, dün teminat duruşmasına çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu’nun huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı yardımcısı Atilla Enver Etkin, polis memuru Mehmet Bayır’ı tanık olarak dinletti.

Polis memuru Bayır, tahkikatın tamamlandığını belirterek, KKTC ile yasal bağları olmayan zanlıların yargılanmak üzere cezaevine gönderilmesini talep etti.

Zanlı Pölend, “Bana iftira atıldı”

Mahkemede söz alan Zanlı Veysi Pölend ise zanlı Yasin Usta’nın kendisine bin 500 TL borcu olduğunu ve “Demirhan’a gel paranı vereceğim” demesi üzerine gittiğini iddia etti.

Zanlı Pölend, “Yasin beni aradı, ‘gel paranı vereceğim’ dedi, ben de gittim. Arabaya bindi. Sonra ‘sür sür’ dedi, sürdüm. Öyle köylerde gezdik. Bana ‘petrolü patlattım. Gel Karpaz’a gidip jet ski bulalım. Türkiye’ye kaçacağım’ dedi, ben de ‘polis yakalayacak’ dedim. ‘Yok, beni bulamazlar’ dedi. Sonra bir markette onu indirip, kaçtım. Bana iftira atıldı” dedi.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlıların üç ayı geçmemek üzere Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu kalmalarına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.