1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAHKEMEDE GERGİNLİK!
MAHKEMEDE GERGİNLİK!

MAHKEMEDE GERGİNLİK!

Araya polis girdi!

A+A-

Mahkemeden, barış işareti yaparak ve elindeki zeytin dalı çıkan Başdoğrultmacı, yine sözde Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağını açınca ülkücülerin tepkisi ile karşılaştı

Hüseyin ÇİÇEK
 
Gazimağusa’da sözde Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı açıp KKTC için “sahte devleti tanımıyorum” dediği iddiası ile yargılanan Koray Başdoğrultmacı’nın duruşmasına dün de devam edildi. Gazimağusa mahkemesinde dün de önceki gün olduğu gibi ülkücü grup ile Başdoğrulmacı ve ona destek verenler arasında gerginlik yaşandı. 
Sanıklar Koray Başdoğrultmacı ve Çinel Senem Sunel’in avukatı Eylem Şerifoğlu tarafından sorgulanan meselenin tahkikat memuru Adli Şube’de görevli Emin Özbilen, sanıkların KKTC’ye sahte devlet diyerek tüm kurumlarına dolayısı ile de devlet başkanı olan Cumhurbaşkanına da hakarette bulunduklarını söyledi. 

 

Başdoğrultmacı zeytin dalı ile çıktı
Başdoğrultmacı mahkemeden, barış işareti yaparak ve zeytin dalı çıktı.
Zeytin dalının kendisine önceki akşam Ledra Palace sınır kapısında Kıbrıslı Rumlar tarafından, verildiğini söyleyen Başdoğrulmacı, zeytin dalının adalılığı temsil ettiğini söyledi. 

 

Bayrağı açtı yine ortam gerildi
Başdoğrultmacı’nın eşi ile beraber Gazimağusa Kaza Mahkemesi önünde sözde Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı açması ile ortam yine gerildi. 
Ancak geniş güvenlik önlemleri alan polisin zamanında ve yerinde müdahalesi sonucunda herhangi bir tatsız olay yaşanmadı. 

 

Karşılıklı slogan atıldı…
Protesto amaçlı mahkeme önünde bulunan ülkücüler “Kıbrıs Türktür Türk kalacak” şeklinde slogan atarken, Koray Başdoğrultmacı ve ona destek vermeye gelen grup  da “Kıbrısta barış engellenemez” şeklinde slogan attı. iki grup karşılıklı olarak bir süre slogan attıktan sonra Koray Başdoğrultmacı polis korteji eşliğinde aracı ile beraber mahkemeden ayrıldı.

 

Yurdagül: Ülkücüler saldırmaz, korur
Mahkeme önünde kısa bir açıklama yapan KKTC Ülkü Ocakları Genel Başkanı Adem Yurdagül, bazı gazetelerde çıkan haberlere tepki göstererek, “Ülkücüler saldırmaz, vatanını, milletini ve bayrağını korur” dedi. 

 

“Tanımadıkları devletin polisi koruyor…”
“Devletin en üst kurumundan en alt kurumuna kadar herkese hakaret eden bir avuç çapulcuları şu anda tanımadıkları ülkenin polisi koruyor” şeklinde konuşan Yurdagül, kendilerinin KKTC’nin birer evladı olduğunu ve KKTC’ye yapılan saygısızlığa göz yumamayacaklarını söyledi. Koray Başdoğrultmacı ve eşinin duruşmasına 26 Mayıs Salı günü devam edilecek.
Diyalog
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.