1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAHİLİ TEMİZLEMEK İSTEDİ AMA!
SAHİLİ TEMİZLEMEK İSTEDİ AMA!

SAHİLİ TEMİZLEMEK İSTEDİ AMA!

Belediye başkanının başına gelmeyen kalmadı!

A+A-

Sahili temizleyerek halkın kullanımına vermek isteyen Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu’nun başına gelmedik kalmadı.

Peşkeş çekilmeye çalışılan sahili temizlesin dedi ama başına gelmedik kalmadı. Halka hizmet vereyim, plaja girişte halk soyulmasın diye düşünürken az daha Polislik oluyordu.  

Sahili temizleyerek halkın kullanımına vermek isteyen Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu’nun başına gelmedik kalmadı. Önce Çevre Bakanlığı sonrada Polis devreye girdi..
Genelde KKTC’nin birçok bölgesinde, özelde de Girne bölgesinde Plajlara girişin paralı olmasına tepki gösteren halkın aksine, hükümetin bazı bireyleri ile bazı Mülki İdare Amirleri plajlara para ile girişi destekler mahiyette siyaset izlediği öne sürülüyor.

1-322.jpg

Girne Bölgesinde Mare Monte sahilini, Alsancak Belediyesini karşısına alarak halkın giriş yapmasına engel olmaya çalışan ve bir Belediye çalışanını tutuklatan Mehmet Envergil’in aksine, İskele Kaymakamı Ahmet Musaoğulları’nın Büyükkonuk Belediyesine destek vererek Kaplıca Bölgesindeki bazı sahilleri temizleterek halkın kullanımına vermeye çalıştığı gözlemlendi.

SAHİL OTLARDAN VE PİSLİKLERDEN TEMİZLENDİ
Büyükkonuk Belediyesinin Kaplıca Bölgesinde bulunan uzun bir sahil şeridini insan boyunu aşan otlardan ve dikenlerden temizlemesi ve 100 metre uzunluğa sahip sahil şeridini halkın kullanımına açması takdir topladı.

MEĞER SAHİL BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİLECEKTİ

Sahil şeridinin temizlenmesi hoşuna gitmeyen ve daha önce Turizm Bakanlığını nezdinde bahse konu sahil şeridinin kendilerine verilmesi için girişimde bulunan bazı kişilerin sahilin temizlenmeye başlanmasından sonra Çevre Bakanlığı ile bazı medya kuruluşlarını yanlış bilgiler ile harekete geçirmeye çalıştıkları belirlendi.

250 KARAVANI GÖRMEZDEN GELEREK KARAVANA YASAK DEDİLER

Büyükkonuk Belediyesi tarafından Sahil şeridi temizlenirken, Çevre Bakanlığı memurlarının bu bölgenin çevre bakanlığına ait olduğunu ve Kaplıca Restoran’ın yanındaki 250 karavanı görmezden gelerek karavan konmasının yasak olduğunu dile getirdikleri öne sürülüyor.

İNSAN SAĞLIĞI İÇİN TEHLİKELİ MADDELER VARDI

Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kaplıca Bölgesinde bulunan ve oldukça uzun bir sahil şeridine sahip bölgeyi bize sürekli olarak yapılan şikâyetler sonrasında temizledik. Temizleme öncesinde İskele Kaymakamlığından izin aldık. Otlar ve insan pislikleri dâhil sahilde bulunan insan sağlığı için tehlikeli şiringa ve benzer maddeleri temizledik. Temizlik sonrasında bir İngiliz beni arayarak yarım Türkçesi ile teşekkür ederim başkan demesi çok hoşuma gitti" dedi.

2-177.jpg

SAHİL TEMİZLENİRKEN ÇEVRE BAKANLIĞI VE POLİS GELDİ

Sennaroğlu açıklamasına devamla, "sahil şeridinden 8-10 kamyon pislik çıkarttık. Sahili temizlerken Çevre Bakanlığı Memurları gelerek temizlik için bize engel olmak istedi. Polise şikâyet edildik ve Polis şikâyet üzerine bizim ifademize başvurdu. Maksadımızın sadece halkın sahili kullanması için temizlik olduğunu ve herhangi bir beton veya benzeri bir yapı yapma teşebbüsümüz olmadığını gören Polis daha ileri bir işleme gitmedi. Ben petrol dolum tesislerine karşı eylem yapan ve çevreye önem veren birisi olarak güzelim sahile bir karış beton dökmem. Bunu birisinin yapmasına da izin vermem" dedi.

SAHİLİ TEMİZLEDİK İNSANIMIZI KULLANIMINA VERDİK

"Sahilde ne ararsan vardı. Otlar arasında prezervatif, insan giyisileri ile insan pisliğinin yanı sıra şırınga ve iğneler burasının ne maksat ile kullandığını gösteriyordu" diyen Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, "burada karavanları ile tatil yapan bir insanı yılan sokmuştu. O insanı hastaneye zor yetiştirdiler. Biz bu sahili bu durumdan kurtarmak ve halkın rahatça kullanımını sağlamak için temizledik. Bu nedenle vicdanımız rahat" ifadesinde bulundu.

Kıbrıs Szöcüsü

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.