1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. MAMALI: “SİGARA YASAĞI UYGULANMIYOR”
MAMALI: “SİGARA YASAĞI UYGULANMIYOR”

MAMALI: “SİGARA YASAĞI UYGULANMIYOR”

“YASAYA AYKIRI DAVRANACAKLARA VERİLECEK PARA CEZASI HEM CAYDIRICIILIK, HEM DE SAĞLIK YATIRIMLARINA KATKI SAĞLAYACAK”

A+A-

Hukukun Üstünlüğü Hareketi Başkanı Barış Mamalı, 2008 yılında yürürlüğe konan “Tütün Ürünlerinin Zararlarından Korunma ve Denetim Yasası”nın verdiği denetim ve ceza yetkisinin kullanılmasında gösterilen zayıflık nedeniyle birçok işyerinde sigara yasağının uygulanmadığını kaydetti.

Mamalı yazılı açıklamasında, geçen süre zarfında özel işyerlerinde yapılmayan etkili denetimler nedeniyle söz konusu yasanın şu anda süs vazifesi gördüğünü savundu.

Yasanın kapalı alanlarda tütün ürünü kullanacak kişilere veya bu alanlarda tütün ürünü kullanılmaması için gerekli yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletmelere para cezası verilmesini öngördüğünü belirten Mamalı, şu ifadeleri kullandı:

“Bu yasakları ihlal eden kişi ve işletmelere de çeşitli para cezaları verilebilecektir. Bu tür cezalar için ödenecek paralar Türk Hastaneleri İnşa ve Teçhizat Fonu’na yatırılmaktadır. Görüleceği üzere bu yasaya uymayanlara kesilecek para cezalarıyla ülkemizde yeni hastanelerin yapılmasına katkı konacağı gibi devlet hastanelerindeki tıbbi teçhizat eksikliğinin giderilmesine de büyük maddi destek sağlanacaktır.”

İnsanların toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket etmesi, yasağı ihlal edenlerin cezalandırılması noktasında çekingen davranılmaması gerektiğini vurgulayan Mamalı, yasaya aykırı davrananlara verilecek para cezalarıyla hem bir caydırıcılık sağlanacağını, hem de tahsil edilecek cezalarla insan sağlığına ciddi yatırımlar yapılmasına katkı sağlanacağını belirtti.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.