1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MARKET FARELERİ, YARGIYA KADAR SERBEST!
MARKET FARELERİ, YARGIYA KADAR SERBEST!

MARKET FARELERİ, YARGIYA KADAR SERBEST!

Teminata bağlandılar!

A+A-

Gazimağusa’da 3 marketten toplam 3 bin 823 TL, 200 Euro nakit para ile çok sayıda muhtelif markalarda sigara sirkat eden 17 yaşındaki iki genç, 3’er bin TL nakdi teminata bağlandı

Sedef BOŞNAK

Gazimağusa’da levyeyle açtıkları 3 marketten, toplam 3 bin 823 TL, 200 Euro nakit para ile çok sayıda muhtelif markalarda sigara eden 17 yaşındaki iki genç aleyhine yürütülen polis soruşturması tamamlandı.

Genç zanlılar, dün, teminat talebiyle Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla’nın huzuruna çıkarılarak, işledikleri suçlardan yargılanıncaya kadar 3’er bin TL nakdi teminat karşılığında serbest kaldı.

Dünkü duruşmada, iddia makamı Başsavcılık adına Savcı Hasan Boşnak, meseleyle ilgili gelişmeleri aktarması için meselenin tahkikat sorumlusu olan Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli Vedat Bilginaylar’ı yeminli şahadete çağırdı.

Tanık polis Vedat Bilginaylar, zanlıların, 26 Şubat 2017 ile 6 Mart 2017 tarihleri arasında, “dükkân açma”, “sirkat”, “kasti hasar” ve “bir cürüm işlemek maksadıyla binaya girme” suçlarından methaldar olduğunu anımsattı.

Gazimağusa’daki üç marketten toplam 3 bin 823 TL, 200 Euro nakit para ile çok sayıda muhtelif markalarda sigara sirkat eden 17 yaşındaki her iki zanlı aleyhine yürüttüğü tahkikatını tamamladığını kaydeden tanık polis, mahkemeden uygun teminat talep etti.

Şimdilik serbestler

Huzurundaki şahadeti değerlendiren yargıç, zanlıları, davaları sonuçlanıncaya kadar 3’er bin TL nakdi teminata bağladı.

Yargıç, zanlıları, KKTC dışına çıkmaktan men etti ve bu maksatla tüm pasaport ve seyahat belgelerine el koydu.

Yargıç, haftada iki kez en yakın polis karakoluna imza verecek olan zanlılar lehine, ayrıca, KKTC vatandaşı ikişer kefilin de 25’şer bin TL’lik kefalet senedi imza etmesini istedi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.