1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MARKET MALLARININ ARASINDA SİLAH GETİRDİ
MARKET MALLARININ ARASINDA SİLAH GETİRDİ

MARKET MALLARININ ARASINDA SİLAH GETİRDİ

Market mallarının arasında silah getirdi

A+A-

‘Su Market’ isimli iş yerinde KKTC’ye ithali yasak 2 adet Castello marka ateşli silah bulunan Yılmaz Yazgı, teminata bağlanarak serbest bırakıldı

Sedef BOŞNAK

Narkotik polisinin aldığı bir ihbar üzerine Gazimağusa’daki Bastılar Bölgesi’nde bulunan Su Market isimli işyerine düzenlediği operasyonda, KKTC’ye ithali yasak olan iki adet silah bulundu. Marketin sahibi olan Yılmaz Yazgı, silahları, 7 Ekim’de market için Türkiye’den malzeme getirirken ülkeye getirdiğini itiraf etti. Yazgı, dün mahkemeye çıkarıldı ve aleyhindeki suçlardan ileride yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

“Kanunsuz ateşli silah ithali, tasarrufu ve taşıma” suçlarından methaldar olan Yılmaz Yazgı, dün, işlediği suçlardan ileride yargılanmak üzere yargıç huzuruna çıkarıldı ve 7 bin TL nakdi teminat karşılığında serbest kaldı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Hazal Hacımulla’nın huzurunda görüşülen dünkü duruşmada, meselenin soruşturmasını yapan, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru İbrahim Çangaroğlu yanıtladı.

Tanık polis İbrahim Çangaroğlu, 15 Kasım 2016 tarihinde aldığı bir bilgi ışığında, zanlının Gazimağusa’daki işyerinde mahkeme emri gereği narkotik polisinin arama yaptığını söyledi ve zanlıyı konu işyerinde tespit edip gözaltına aldığını anlattı.

İbrahim Çangaroğlu, zanlının, 17 Ekim 2016 tarihinde KKTC’ye ithali yasak olan Türkiye yapımı 2 adet Castello marka ateşli silahı Gazimağusa Limanı’ndan işletmekte olduğu market için almış olduğu malzemelerin içerisinde yetkili makamlardan izinsiz olarak ülkeye ithal edip işletmekte olduğu marketin deposunda muhafaza ettiğini söyledi.

Söz konusu silahların, 15 Kasım 2016 tarihinde narkotik polisi tarafından 19.30 ile 20.00 saatleri arasında yapılan arama sonucu tespit edilip zapt edildiğini kaydeden tanık polis, meseleyle ilgili yürüttüğü tahkikatı tamamladığını kaydetti ve mahkemeden zanlı aleyhine uygun teminat talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, KKTC dışına çıkmaktan men ettiği zanlıyı, davaları görüşüleceği tarihte mahkemede hazır olmasını sağlamak amacıyla 7 bin TL nakdi teminat karşılığında serbest bıraktı.

Yargıç, ayrıca, zanlının lehine, KKTC vatandaşı iki kişinin de 50’şer bin TL’lik kefalet senedi imzalamasını istedi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.