1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. MECLİS BAŞKANI BOZER: 'TSK'NIN VERDİĞİ MORAL VE GÜÇ HAYATİDİR'
MECLİS BAŞKANI BOZER: 'TSK'NIN VERDİĞİ MORAL VE GÜÇ HAYATİDİR'

MECLİS BAŞKANI BOZER: 'TSK'NIN VERDİĞİ MORAL VE GÜÇ HAYATİDİR'

MECLİS BAŞKANI BOZER, TC GÜNEY DENİZ SAHA KOMUTANI KEZEK’İ KABUL ETTİ

A+A-

BOZER: “TSK’NIN VERDİĞİ MORAL VE GÜÇ HAYATİDİR”

KEZEK: “İNSANİ AMAÇLI BİR TATBİKAT”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) KKTC için önemli olduğunu söyleyerek “TSK’nin verdiği moral ve güç hayatidir” diye konuştu.

Bozer bugün, Şehit Teğmen Caner Gönyeli 2013 Arama Kurtarma Tatbikatı’na katılmak için ülkeye gelen Türkiye Cumhuriyeti Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Atilla Kezek’i kabul etti.

Bozer, kabulde yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin KKTC için önemli olduğunu söyledi ve “Kıbrıs davası bütün sıcaklığı ile devam ederken TSK’nın verdiği moral ve güç hayatidir” dedi.

Tatbikatın savunma amaçlı olduğuna işaret eden Bozer, böylesi tatbikatların olası bir müdahalede durumda hazırlıklı olmak için önem taşıdığını belirtti.

Bozer, “Bu, çok geniş çaplı ve çok yararlı bir tatbikat. Olayların ne zaman ve nasıl gelişeceğini bilemiyoruz. Başarılı olmak için hazırlıklı olmak gerek” dedi.

KEZEK: “İNSANİ AMAÇLI BİR TATBİKAT”

Türkiye Cumhuriyeti Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Atilla Kezek ise, tatbikatın Türkiye ile KKTC arasındaki arama kurtarma anlaşması kapsamında her yıl yapıldığını dile getirerek, bu yılki tatbikatın başarılı geçmesini beklediklerini belirtti.

Şehit Teğmen Caner Gönyeli Arama Kurtarma Tatbikatı’nın insani amaçlı bir tatbikat olduğunu, zor durumda kalan insanların kısa sürede kurtarılması amacını taşıdığını anlatan Kezek, her yıl tatbikattaki usulleri daha da geliştirdiklerini anlattı.

 

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.