1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. MECLİS HÜKÜMET PROGRAMINI GÖRÜŞÜYOR
MECLİS HÜKÜMET PROGRAMINI GÖRÜŞÜYOR

MECLİS HÜKÜMET PROGRAMINI GÖRÜŞÜYOR

CTP-BG Gazimağusa Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, UBP milletvekillerinin Sibel Siber hükümetini “23 Nisan hükümeti” gibi çeşitli sıfatlarla aşağıladığını ifade ederek, UBP’yi eleştirdi ve UBP’nin hükümette başka partilerden gelen oylarla iktidarda kaldığı

A+A-

CTP-BG Gazimağusa Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, UBP milletvekillerinin Sibel Siber hükümetini “23 Nisan hükümeti” gibi çeşitli sıfatlarla aşağıladığını ifade ederek, UBP’yi eleştirdi ve UBP’nin hükümette başka partilerden gelen oylarla iktidarda kaldığını ve bugüne geldiğini kaydetti. 

Soyer, UBP’nin tek başına iktidar olduğunu ancak ülkede hep kaos yaşandığını ve yine her zamanki gibi dağıldığını söyleyerek, UBP’de geçmişte yaşanan olayları anlattı.

Üçüncü kez UBP’nin kendi içinde dağıldığını ve 30-40 yıl içerisinde bunun yaşandığını ifade eden Soyer, Sibel Siber başkanlığında kurulan hükümetin yasal, meşru ve anayasal bir hükümet olduğunu vurguladı.

Halk iradesiyle şekillenen Meclis tarafından hükümetin şekillendirildiğini ifade eden Soyer, UBP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası milletvekili sayısının 25’e düştüğünü ve başka partilerde kendisine katılan milletvekilleri ile hükümette kaldığını anlattı.

Soyer, UBP’nin erken seçim önergesini kendisinin getirdiğini, CTP’nin de bunu desteklediğini güvensizlik önergesini de onayladığını ifade ederek, bunun UBP’nin ülkeyi erken seçimlere sağ salim götüremeyeceğinden dolayı yapıldığını kaydetti.

Erken seçim kararı alınmasının ardından UBP’nin vatandaşlık ve arsa dağıtmaya devam ettiğini savunan Soyer, bunun yanlış olduğunu vurguladı ve Sibel Siber başkanlığında kurulan hükümetin arkasında üç partinin bulunduğunu ve bu hükümet programında üç partinin imzasının olduğunu söyledi.

Hükümet programına yönelik eleştirileri kabul etmediğini dile getiren Soyer, eski Maliye Bakanı Ersin Tatar’ın hükümete “döviz yükseldi zam yap” dediğini söyledi ve Tatar’ı eleştirdi.

29 Temmuz sonrası yapılması gereken ilk işin bütün daire müdürlüklerinin üçlü kararnameden çıkarılması olması gerektiğini ifade eden Soyer, hükümet programına oylarının olumlu olduğunu belirterek, UBP milletvekillerini insafa çağırdı.

AMCAOĞLU

UBP Lefkoşa Milletvekili Ali Çetin Amcaoğlu, hükümet programının sabahtan beridir konuşulduğunu ancak çok da konuşulacak veya tartışılacak durumunun olmadığını belirterek, programın bir cümle bile yapılabileceğini savundu.

Amcaoğlu, kabinenin parti başkanlarına göre oluşturulduğunu, kabineye atananların alınmamasını isteyerek, erken seçim hükümetinin bütün sorumluluğunun partilerin üzerinde olduğunu söyledi.

TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı’nın sabah yaptığı konuşmada, bir bakanına talimat verdiğini ve vatandaşın işini yaptığını söylediğini belirten Amcaoğlu, hükümetin oluşumunu eleştirdi ve hükümet programında Tarım Bakanlığı ile ilgili yer alan maddeleri değerlendirdi.

Burada yazan çoğu desteğin uygulamada olduğunu belirten Amcaoğlu, bakanlığı süresinde yaptığı çalışmaları anlattı ve tavsiyelerde bulundu, tarım sektöründe faaliyet gösteren her kesime eşit davranılmasını istedi.

Türkiye’den gelecek su ile ilgili çalışmaların yolunda gittiğini de ifade eden Amcaoğlu, suyun gelişi konusunda gerekli takvimin devam edeceğine inanç belirtti. 40 günlük hükümet döneminde tarım sektöründe çok şeyi yapmanın mümkün olmadığını, en azından çalışmaların yolunda götürülmesi için çalışılabileceğini ifade eden Amcaoğlu, yeni hükümete gelen bakanların çalışanlara karşı daha yapıcı davranması ve art niyetli olmamalarını istedi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nda seçim yasaklarına rağmen emekli birinin görevlendirildiğini ifade eden Amcaoğlu, bunun ciddi bir yanlış olduğunu ve etik olmadığını kaydetti. 

ATASAYAN

UBP Güzelyurt Milletvekili Mutlu Atasayan da, hükümeti oluşturan Başbakan ve bakanlara karşı saygılı olduğunu ve ülkenin hükümetsiz kalmaması için aldıkları görevi yerine getireceklerini belirterek, hükümet programında eğitime yönelik yer alan paragrafa değindi.

Atasayan, görevi aldığı tarihin okulların açılacağı zamana denk geldiğini ifade ederek, okullarda en çok tadilat ve dersliklerde yaşanan sıkıntıların ön plana çıktığını kaydetti. Eğitim Bakanlığı’nın kendi döneminde bürokratlarının da özverili çalışmaları ile yeni eğitim yılının sorunsuz açılması için çalışmalar yaptığını ifade eden Atasayan, okulların öğretmensiz açılmaması ve gerekli atamaların yapılması için çalışmaların seçim yasakları dolayısıyla aksatılmaması, gerekli çalışmaların yapılması uyarısında bulundu.

Atasayan, hükümet programında eğitim ile ilgili yer alan maddeleri tek tek okuyarak, gençliğin spora teşvik edildiğini, ülkede spordan uzak bir yaşam olmadığını ifade etti ve spor kulüplerine yapılan yardım ve desteklerden bahsetti. Üzerlerine düşen görevleri yerine getirdiklerini ifade eden Atasayan, hükümetin 40 günde programda yer alanları yapmasının mümkün görünmediğini kaydetti.

ÜNVERDİ

UBP Lefkoşa Milletvekili Şerife Ünverdi de, hükümetin oluşum şekline üzüldüğünü, demokrasinin ayaklar altına alındığını, bazı arkadaşlarının da makam hırsına yenildiğini ileri sürerek, tek sevindirici olanın Başbakanın bir kadın arkadaşlarının olması olduğunu kaydetti.

Ünverdi, ancak hükümetin ilk günden yaptığı icraatların sanki bir intikam alıyormuş havası yarattığını savunarak, bu konuda eleştirilerde bulundu ve hükümeti 40 gün görevde kalacağı gerçeğiyle çalışmaya çağırdı.

Hükümetin halkı kucaklamasını isteyen Ünverdi, hükümet programında yer alan Çalışma Bakanlığı paragrafına değinerek, çalışma hayatının önemine vurgu yaptı.

Ünverdi, bakanlığı döneminde çalışma alanına yönelik bir çok ilkleri yaptıklarını ifade ederek, yaptıkları çalışmaları anlattı, istikrarlı bir çalışma hayatının sürdürülmesi için de yaptıkları çalışmaların devamını diledi.

Ünverdi, programda yer alan maddelerin çoğunun zaten hayatta olduğunu belirterek, seçim sonrası iktidara geldiklerinde çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.