1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. MESLEK LİSELERİ BİLGİ-BECERİ YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI
MESLEK LİSELERİ BİLGİ-BECERİ YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

MESLEK LİSELERİ BİLGİ-BECERİ YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği Meslek Liseleri Bilgi Beceri Yarışması sonuçlandı.

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği Meslek Liseleri Bilgi Beceri Yarışması sonuçlandı.

165 öğrencinin katıldığı, 49 öğretmen ve 64 jüri üyesinin görev aldığı yarışma meslek liselerine duyulan ihtiyacı vurgulamak amacıyla yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, kaliteli iş gücünün rekabet açısından en önemli unsurlardan biri olduğu ve yarışmanın standardizasyon,  meslek eğitiminin önemini vurgulamak ve işbirliğini arttırmak amacıyla düzenlendiği kaydedildi.

ARABACIOĞLU: “MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM KAMPUSU İÇİN ÖNERİ”

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, ödül töreninde yaptığı açıklamada, meslek sahibi olmak için eğitimin şart olduğunu belirtti ve yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik etti.

Hedefinin Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’ni öne çıkartmak olduğunu kaydeden Arabacıoğlu, Mesleki Teknik Öğretim müfredatında değişiklikler öngördüklerini, ayrıca meslek okullarının yer alacağı Mesleki Teknik Eğitim Kampusu kurulması için Bakanlar Kurulu’na öneri sunacağını söyledi.

YARIŞMA ALANLARI

Yarışmalar turizm alanında mutfak, servis ve kat hizmetleri, çocuk gelişimi ve eğitimi, makyaj ve saç bakımı, inşaat alanında elde ve bilgisayarda çizim, elektrikte kumanda ve tesisat, elektronik, bilişim teknolojileri, muhasebe, fotoğraf ve afiş-slogan alanlarında yapıldı.

Yarışmaya Karpaz Meslek Lisesi, Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi, Haspolat Meslek Lisesi, İskele Ticaret Lisesi, Güzelyurt Meslek Lisesi, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi, Doktor Fazıl Endüstri Meslek Lisesi, Gazi Mağusa Meslek Lisesi, Gazi Mağusa Ticaret Lisesi, Haydarpaşa Ticaret Lisesi ve Atatürk Meslek Lisesi’nden 165 öğrenci katıldı, 49 öğretmen ve 64 jüri üyesi görev aldı.

ÖDÜLLER

Açıklamaya göre, TELSİM yarışmalarda birinci gelen öğrencilere cep telefonu ödülü verdi.

“Yerli Malın Kullanımının Önemi” temalı afiş ve slogan yarışmasına sunulan eserler ise Sanayi Odası’nda sergileniyor.

Yarışmaya, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Arkın Group Palm Beach, Ruso Ltd., Kroyolan Güzellik ve Saydam Muhasiplik Bürosu’nun da destek verdiği belirtildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.