1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. METEHAN’DA YENİ KALINTILARA ULAŞILDI
METEHAN’DA YENİ KALINTILARA ULAŞILDI

METEHAN’DA YENİ KALINTILARA ULAŞILDI

Metehan’da yeni kalıntılara ulaşıldı

A+A-

Kayıp Şahıslar Komitesi sürdürdüğü, kayıpları arama çalışmaları devam ediyor; 9 ekip, 9 farklı bölgeyi kazıyor
 
Elmas TOKAY

Kayıp Şahıslar Komitesi 9 farklı ekiple, adanın kuzeyinde 7, güneyinde ise 2 bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Komitenin Kıbrıslı Türk Üye Ofisi yetkilileri Metehan’daki askeri bölgede önceki gün başladıkları kazıda hemen bulguya vardı ve bir Kıbrıslı Rum’a ait kemik kalıntılarına ulaştı.

Karaoğlanoğlu’ndaki ve Haspolat’taki askeri bölgelerle birlikte Dikmen, Alsancak, Vadili ve Sazlıköy’deki kazılarına devam eden komite, Güney’de ise Paralimni ve Baf’daki kazılarını sürdürüyor.

3 askeri bölgede kazı yapılıyor

Kıbrıslı Türk Üye Ofisi yetkilileri, şu anda adanın kuzeyinde 3 farklı askeri bölgede kayıp arama çalışmaları yapıldığını belirtti. Yetkililer, önceki gün Metehan’daki askeri bölgede başladıklarını ve dün ise bir Kıbrıslı Rum ya da Yunan bir askere ait olduğu tahmin edilen kalıntılara ulaşmaya başladıklarını kaydetti. Haspolat ve Karaoğlanoğlu’ndaki askeri bölgelerde de kazıların devam ettiğini anlatan ofis yetkilileri, henüz bir bulguya ulaşılamadığını ve genişletme çalışmalarının yapıldığını kaydetti.

Dikmen’de 14 kişi aranıyor

Kısa bir süre önce Dikmen’de, köy içerisinde bir evin avlusunda yeni bir kazıya başladıklarını belirtti. Alınan bilgilere dayanarak, bu yerde 14 Kıbrıslı Rum’a ait kalıntı olduğunu söyleyen yetkililer, kazının her zamanki gibi titizlik içerisinde devam ettiğini kaydetti.

Alsancak’ta 1 kişi bulundu

Kıbrıslı Türk Üye Ofisi yetkilileri, Alsancak köyünde devam eden kazıda bir  Kıbrıslı Rum’a ait kalıntı bulunduğunu belirtti. Orada bulunan ekibin kalıntıları dağınık bir şekilde bulduğunu söyleyen yetkililer, şu anda ise kazı alanında genişletme çalışması yapıldığını ifade etti.

Vadili’de tarlada kuyu aranıyor

Vadili’de kısa bir süre önce geniş bir tarlada, kuyu içerisinde atılmış bir Kıbrıslı Rum’a ait kalıntı olduğuna dair bilgi aldıklarını kaydeden ofis yetkilileri, şu anda bu arazide söz konusu kuyunun arandığını kaydetti.

Sazlıköy’de 2 kişi aranıyor

Yetkililer, bir diğer ekibin ise Sazlıköy’de kazı çalışmalarına devam ettiğini belirtti. Buradaki kazının da bir arazideki kuyu olduğuna değinen yetkililer, henüz bir kalıntıya ulaşılmadığını anlattı. Ofis yetkilileri çalışmanın diğer kazılar gibi titizlikle sürdüğünü söyledi.

Güney’de iki kazı devam ediyor

Kıbrıslı Türk Üye Ofisi yetkilileri, Güney Kıbrıs’ta da iki ekibin kazı çalışmalarına devam ettiğini belirtti. Bir ekibin, Paralimni’de bir arazideki kuyu içerisinde Kıbrıslı Türk kayıp aradığını ancak,  henüz bir bulguya rastlanmadığını anlatan yetkililer, kuyunun aranmasına devam edildiğini söyledi. Yetkiler diğer ekibin ise Baf’ın Pomos köyünde, dağlık arazide, kayıp 2 Kıbrıslı Türk’ü aradığını açıkladı.

“Lütfen bize ulaşın”

Ofis yetkilileri, kayıpların gömü yerleriyle ilgili bilgisi olan kişilerin mutlaka kendilerine “181” numaralı ücretsiz hattan ulaşmasını ve insani bir konu olan kayıpların bulunmasında yardımcı olmasını istedi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.