1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. MİLLETVEKİLLERİ ANT İÇEREK GÖREVE BAŞLADI
MİLLETVEKİLLERİ ANT İÇEREK GÖREVE BAŞLADI

MİLLETVEKİLLERİ ANT İÇEREK GÖREVE BAŞLADI

Milletvekilliği Erken Genel Seçimi’nde seçilen 50 milletvekili bugün Cumhuriyet Meclisi’nde düzenlenen törenle ant içerek göreve başladı.

A+A-

Milletvekilliği Erken Genel Seçimi’nde seçilen 50 milletvekili bugün Cumhuriyet Meclisi’nde düzenlenen törenle ant içerek göreve başladı.

Cumhuriyet Meclisi’ne seçilen en yaşlı üye olan DP-UG Girne Milletvekili Ergün Serdaroğlu başkanlığında toplanan ve ant içme sırasında yaşanan gerginlik üzerine verilen kısa aradan sonra yeniden toplanan Meclis Genel Kurulu’nda,  milletvekilleri ilçelere göre sıra ile Meclis kürsüsüne çıkarak ant içti. 
 
ANT İÇME
 
Milletvekilleri görevlerine başlarken şu andı içti: 

“Devletin varlığını ve bağımsızlığını, yurdun ve halkın bölünmez bütünlüğünü, halkın kayıtsız şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ve Atatürk ilkelerine bağlı kalacağıma; halkımın refah ve mutluluğu için çalışacağıma; her yurttaşın insan haklarından ve temel hak ve özgürlüklerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya bağlılıktan ayrılmayacağıma; namusum ve şerefim üzerine ant içerim.”

28 Temmuz’daki seçimde, Cumhuriyetçi Türk Partisi - Birleşik Güçler’den (CTP-BG) 21, Ulusal Birlik Partisi’nden (UBP) 14, Demokrat Parti- Ulusal Güçler’den (DP-UG) 12, Toplumcu Demokrasi Partisi’nden (TDP) 3 milletvekili seçilmişti.

Cumhuriyet Meclisi, Başkanlık Divanı seçimini 21 Ağustos Çarşamba günü yapılacak ikinci birleşimde yapacak.

Ant içme töreninin ardından bilgiye sunuşları görüşen Meclise hükümetin istifası da sunuldu. Hükümetin Cumhurbaşkanı’na sunduğu istifa milletvekillerinin bilgisine getirildi.  

Cumhuriyet Meclisi başkanlığını geçici yürüten Ergün Serdaroğlu, Başkanlık Divanı seçimlerinin varılan mutabakat üzerine 21 Ağustos Çarşamba saat 10.00’a ertelendiğini ifade ederek, oturumu kapattı.

Meclis oturumunun ardından milletvekilleri ve katılımcılara Meclis’te kokteyl düzenlendi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.