1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. O YASADAN FAYDALANAMAYACAK!
O YASADAN FAYDALANAMAYACAK!

O YASADAN FAYDALANAMAYACAK!

O Yasadan faydalanamayacak

A+A-

Denetimli Serbestlik Yasası’ndan faydalanamayacak

Yaklaşık 12 gram kokain, 27 gram hintkeneviri, 6.35 çapında tabanca ve 240 saçma mermisiyle yakalanan müzisyen Salahi Konal, teminatla serbest bırakıldı

Emine UYSAL

Lefkoşa’da yaklaşık 12 gram kokain, 27 gram hintkeneviri, 6.35 çapında tabanca ve 240 saçma mermisiyle yakalanan müzisyen Salahi Konal, 10 bin TL nakdi, iki kefilin 100’er bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması ve haftada iki gün polise imza vermesi karşılığında teminatla serbest bırakıldı.

Mahkeme, savcılığın zanlı için tutuklu yargılanması talebini reddetti.

"Kanunsuz uyuşturucu madde ithali ve tasarrufu", "Kanunsuz ateşli silah tasarrufu", “Kanunsuz tecavüzi alet taşıma ve tasarrufu” suçlamalarıyla tutuklanan Salahi Konal, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar'ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı yardımcısı Aysın Bilgin, tanık olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü'nde görev yapan Polis Çavuşu Mehmet Bayram'ı dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Bayram, 9 Aralık'ta Metehan Kara Sınır Kapısı'ndan giriş yapan Salahi Konal'a görevli memurun, narkotik tarafından arandığının söylendiğini ve zanlının koşarak kaçmaya çalıştığı esnada polis tarafından gözaltına alındığını anlattı.

Zanlı Salahi Konal'ın kaçtığı esnada refüj içerisine bir madde attığının görüldüğünü belirten Bayram, refüj içerisinde 11 gram 817 miligram ağırlığında kokain ve 27 gram 290 miligram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu maddelerin bulunarak emare alındığını anlattı.

Zanlının Girne'deki ikametgahında arama yapıldığını söyleyen Bayram, 6.35 çapında tabanca ile 240 adet saçma mermisi, aracında ise demir cop ile biber gazı bulunarak emare alındığını anımsattı.

Bayram, zanlının "Kanunsuz ateşli silah tasarrufu", “Kanunsuz tecavüzi alet taşıma ve tasarrufu” suçlarını kabul ettiğini ancak uyuşturucu ithal ve tasarruf suçlarını kabul etmediğini kaydetti.

Polis Çavuşu Mehmet Bayram, KKTC vatandaşı olan ve Girne Belediyesi’nde çalışan zanlının, Ağır Ceza kapsamına giren suçlarla methaldar olduğuna vurgu yaptı.

Zanlının yargılanmaktan kaçabileceğini savunan Bayram, zanlının üç ayı aşmamak üzere Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu kalmasını talep etti.

Bilgin: Denetimli Serbestlik Yasası’ndan faydalanamayacak

Savcı Yardımcısı Aysın Bilgin, suçların ciddiyetine vurgu yaparak, zanlının Denetimli Serbestlik Yasası’ndan faydalanamayacağına işaret etti.

Bilgin, “Uyuşturucu maalesef toplumun kanayan yarasıdır” diyerek, yargılanmaktan kaçma eğilimi olan zanlının tutuklu yargılanmasını talep etti.

Zanlının avukatı Hasan Nidai Mesutoğlu, müvekkilinin yargılanmaktan kaçma eğilimi olmadığını savunarak, teminatla serbest bırakılmasını istedi.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlının yurtdışı çıkışını yasaklayarak, seyahat belgelerini polise teslim etmesi, 10 bin TL nakdi teminat yatırması, iki kefilin 100’er bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması ve haftada iki gün polise imza vermesi karşılığında tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Kıbrıs Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.