1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OTOMOBİLDE YAŞIYOR
OTOMOBİLDE YAŞIYOR

OTOMOBİLDE YAŞIYOR

Otomobilde yaşıyor

A+A-

"Yeter ki bir evim olsun, çalışıp ekmeğimi çıkarırım" diyen Sevcan İrgare, 2 yıldır Lefkoşa'nın Küçük Kaymaklı bölgesinde yarı aç, yarı tok bir halde yaşam mücadelesi veriyor
 
Ceren ÖZBİL

Babasının 2014 yılında vefat etmesinin ardından kardeşi tarafından evden atıldığını öne süren Sevcan İrgare, 2 yıldır hayatını Lefkoşa'nın Küçük Kaymaklı Bölgesi'ne park ettiği otomobilinin içinde sürdürüyor.

Babasından kalan 130 bin TL'lik borcu ve ayrıldığı eşiyle birlikte aldığı 70 bin TL'lik borcu tek başına ödemek zorunda kalan İrgare, ayrıca her ay 400 TL de kızı için nafaka ödüyor.

Kamu işçisi olan İrgare, aldığı maaş ile borçlarını zar zor öderken, yemek alacak parası kalmadığını anlattı.

İrgare, "Yeter ki bir evim olsun, çalışıp ekmeğimi çıkarırım" dedi.

"Kantinciye bile borcum var"

Aldığı maaşın tümünü borçlara yatırdığını kaydeden İrgare, ayrıldığı eşi ile birlikte aldığı borç için her ay bin 600 TL ve kızının nafakası içinde 400 TL ödediğini anlattı.

İrgare, kefil olması nedeniyle babasından kendine kalan borç içinse mahkemeye başvurduğunu ve mahkemeden çıkacak kararı beklediğini belirterek, "Bu süreç içerisinde karnımı doyurmak için herkesten borç almak zorunda kaldım. İş yerimdeki kantinciye bile birikmiş borcum var" dedi.

"Canıma kıymayı düşündüm"

İrgare, yaşadığı sıkıntılar nedeniyle zaman zaman canına kıyma noktasına geldiğini ancak 6 yaşında bir kızı olduğunu düşündüğünde bu fikirden vazgeçtiğini söyledi.

Kızı için hayata tutunmaya çalıştığını belirten İrgare, yaşam koşulları nedeniyle son bir yıldır çocuğunu da doğru düzgün göremediğini ifade etti.

Kıbrıs

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.