1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OTOSTOP YOLCULUĞU CAN ALACAK
OTOSTOP YOLCULUĞU CAN ALACAK

OTOSTOP YOLCULUĞU CAN ALACAK

Lefkoşa-Girne anayolu, Lavinium Park Sitesi önünde otostop çeken özelikle Afrika kökenli çok sayıda kişi, araçları durdurmak için yola atılıyor…

A+A-

Bazı sürücüler ise, ‘Azami hızın 100 kilometre’ olduğu yolda otostop çekenleri almak için aniden durarak kazalara davetiye çıkarıyor.

Mehmet KARA

Geçmiş yıllarda ölümle sonuçlanan yaya kazalarının yaşandığı Lefkoşa-Girne anayolu, Lavinium Park Sitesi önünde otostop çekerek ulaşım sağlamaya çalışanlar, hem kendi hem başkalarının canını hiçe sayıyor.

Kıbrıs muhabiri bölgede sadece bir saat zaman geçirdi ve fotoğraf makinesinin deklanşörüne, yol kenarında otostop çeken özelikle Afrika kökenli çok sayıda kişinin, araçları durdurmak için yola atıldığı kareler yansıdı.

“Aniden yolun içinde duruyorlar”

Bazı sürücüler, ‘Azami hızın 100 kilometre’ olduğu yolda otostop çekenleri almak için aniden durarak kazalara davetiye çıkarıyor.

Söz konusu noktada cep veya yaklaşma bandı olmadığı için bazı yolcu minibüsleri de yolun içinde yolcuları alıp, indirmek zorunda kalıyor.

Üst geçit olmadığı için canlarını hiçe sayarak yolun karşısına geçmeye çalışan yayalar ise, adeta ölümle dans ediyor.

“Otostop yapana ceza kesilsin!”

Bin 500 civarında bir nüfusun olduğu Lavinium Park Sitesi’nde ikamet edenler, “Birileri ölmeden soruna çözüm bulunsun. Hiç bir şey insan hayatından daha değerli değildir. Siyasilerden söz yerine icraat bekliyoruz” diye konuştu.

“Çift şeritli yollarda otostop yapana ceza kesilsin!” ifadelerini kullanan bölge sakinleri, küçük önlemlerin hayat kurtaracağını dile getirdi.

Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum