1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZEL HASTANELER KAPANACAK!
ÖZEL HASTANELER KAPANACAK!

ÖZEL HASTANELER KAPANACAK!

Özel hastaneler kapanacak!

A+A-

Sağlık eski Bakanı İzbul, Özel Hastane Tüzüğü’nün Bakanlar Kurulu’ndan geçmesi halinde bir ya da iki özel hastane hariç tüm özel hastanelerin kapanacağını ifade etti.

Mehmet KARA

CTP Girne Milletvekili ve Sağlık eski Bakanı Dr. Salih İzbul, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Özel Hastane Tüzüğü’nün Bakanlar Kurulu’ndan geçmesi halinde bir ya da iki özel hastane hariç tüm özel hastanelerin kapanacağını söyledi.

Söz konusu tüzüğün ülke şartlarına uygun olmadığını dile getiren İzbul, böyle bir şeyin olamayacağını kendilerine söylediklerini kaydetti.

CTP Girne Milletvekili ve Sağlık eski Bakanı Dr. Salih İzbul, dün Genç TV'de Baykan Gürses Özdağ'ın sunduğu “Yeni Güne Merhaba” programında sağlık konusu başta olmak üzere gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

İzbul, “Özel Hastane Tüzüğü’ne göre, 15 yataklı bir özel hastanede minimum 60 personel istersiniz. Kadrolu anestezi uzmanı ve radyoloğunuz olacak. Biz bunları devlet hastanesinde bulamıyoruz. Ameliyathanenin tavan boyu üç metre olacak. Şu anda çalışan mevcut hastaneler üç metre değilse ne yapacaksınız” ifadelerini kullandı.

“Devlet hastanesi çökmüş durumda”

“Sağlık sanki özele havale ediliyor gibi bir hava var” diye konuşan İzbul, ağır ağır sosyal devlet anlayışından çıkıldığını savundu.

Hastaların belli yerlere kanalize edilmeye çalışıldığını ileri süren İzbul, “Paranız varsa sağlık alacaksınız, yoksa alamayacaksınız. Toplum açısından doğurduğu sakınca budur” dedi.

Salih İzbul, devlet hastanesinin şu anda çökmüş olduğuna dikkat çekerek, istifaların bunun en belirgin göstergesi olduğunu, artış yapılsa da özverili çalışan doktorların istifa ettiğini belirtti.

Geçiş süreciyle ilgili sıkıntılara da değinen İzbul, Türkiye’de sekiz yıllık bir geçiş dönemi olurken bizde ise bu sürecin altı ay olduğunu söyledi.

İzbul, “Öyle bir duruma geldik ki, özelde çalışan doktor ile devlette çalışan doktor arasında bir kutuplaşma bir düşmanlık oldu. Herkesin mutlu olacağı bir sistemi biz yaratabilirdik. Bu trenler kaçtı, kaos sürüp gidecek. Sağlıkta çok kötü günler bizi bekliyor” şeklinde konuştu.

“Karpaz’a bir doktor dahi bulamayacaklar”

Salih İzbul, Karpaz bölgesine yapılacak yeni hastane konusuna değinerek, mevcut hastanelerde zaten sıkıntı yaşandığını, bölgeye hastane yapılması durumunda bir tane doktor dahi bulamayacaklarını savundu.

Bölgede 24 saat doktorun olacağı, acil müdahalenin yapılabileceği ve hızlı bir şekilde merkeze taşıyacak bir sistemi öngördüklerini kaydeden İzbul, sağlıkta vizyonunun şart olduğuna dikkat çekti.

“Sanki yöneticilerin umurunda değil”

Ülke gündemindeki başka sorunlara da dikkat çeken İzbul, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Girne-Lefkoşa arası 10 dakika yol olmasına rağmen bu bir saati buluyor. Girne’den çıkış ve Lefkoşa’ya giriş bir saate yakın buluyor. Bu tip sorunlar insanları çok etkiliyor. İşin en kötü ve en acı tarafı da, bu sorunları oturup, tartışıp çözümler üretecek olan yöneticiler, hiç umurlarında değilmiş gibi davranıyorlar.”

Girne’nin trafiğindeki araçların yüzde yetmişini ağır vasıta olan TIRlar, kamyonlar ve mikserler olduğuna dikkat çeken İzbul, her biri 40-50 tonluk kamyonların ara sokaklar içerisinde olduğunu belirtti.

“Girne sahipsiz bir ev gibi” diye konuşan İzbul, Girne nüfusunun 50-60 bine ulaşmasına rağmen arıtma tesisin ise

20 bin kişiye göre tasarlandığını belirtti.

“İçi farelerle dolu olan tekneler var”

İzbul, Girne’de turizmin kalbinin antik liman olduğunu kaydettiği açıklamasında, Akdeniz en eski limanlardan birisi olan Girne Yat Limanı’nın yıkık dökük ve pislik içinde olduğunu söyledi.

Girne yat limanında yıllardır yetki karmaşası olduğunu kaydeden İzbul, “Burada beş altı el var. Burada batık bir sürü tekne var. İsteyen istediği gibi tekne bağlıyor. Hamam böceği ve farelerin içinde dolaştığı tekneler var” dedi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.