1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PARTİZANLIKLA ATANAN MÜDÜR, MÜSTEŞAR, MÜŞAVİR...
PARTİZANLIKLA ATANAN MÜDÜR, MÜSTEŞAR, MÜŞAVİR...

PARTİZANLIKLA ATANAN MÜDÜR, MÜSTEŞAR, MÜŞAVİR...

Kurultay hesapları çerçevesinde işin ehli olmayan kişileri partizanca müdür, müsteşar ve müşavir olarak ataması

A+A-

 

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün kurultay hesapları çerçevesinde işin ehli olmayan kişileri partizanca müdür, müsteşar ve müşavir olarak atamasına onay veren CTP-BG/UBP hükümetini şiddetle protesto ettiklerini belirtti.

BKP Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün kurultay kazanmak amacıyla, yandaşlarını müdür, müsteşar ve müşavir olarak atamaya devam ettiğini, hükümetin büyük ortağı CTP-BG ve Başbakan Ömer Kalyoncu’nun ise koalisyonun bozulmaması gerekçesi ile yapılan partizanlık ve usulsüzlüklere onay verdiğini kaydederek, “Kurultay atamaları ayyuka çıkmış durumdadır ve tam anlamıyla rezillik yaşanmaktadır. Turizm müsteşarı Şahap Erdoğdu görevinden alınarak sözleşmeli koordinatör yapılmak isteniyor. İşin ehli olmayan Kemal Deniz Dana’yı ise turizm müsteşarlığına atamaya çalışıyorlar” dedi.

BAŞBAKAN ÜLKEYİ DEĞİL, KOALİSYONU YÖNETİYOR.

Başbakan Ömer Kalyoncu’nun ülkeyi değil koalisyonu yönetmeye çalıştığını, CTP-BG/UBP koalisyonunun devamı için her türlü partizanlığa ve usulsüzlüğe onay verildiğini savunan Korkmazhan, turizm müsteşarlığı atamasını imzalamayan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın kararlı duruşunu sürdürmesini talep etti.

CTP-BG/UBP hükümetinin kamuyu ve kamu kaynaklarını arpalıklarına çevirdiklerini, halkın değişim iradesi karşısında kendi statükolarını korumak için her türlü usulsüzlüğü mübah saydıklarını söyleyen  Korkmazhan, üçlü kararname uygulaması ile görevden alma ve atamalara son vereceğine dair halka söz veren CTP-BG/UBP Hükümetinin her konuda olduğu gibi bu konuda da sözünde durmadığının altını çizdi.

CTP-BG/UBP hükümetini halkın değişim talebi karşısında daha fazla engel olamayacağını kaydeden Korkmazhan,  hükümetin derhal istifa etmesini ve erken seçime gidilmesini talep etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.